News Flash:

Primarul suspendat din Gheorgheni a solicitat instantei sa i se inlocuiasca masura arestului la domiciliu

3 Iunie 2015
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
mezei janos
Primarul suspendat al municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, a solicitat, miercuri, Tribunalului Harghita sa i se inlocuiasca masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar si sa i se permita sa isi exercite functia. 
Magistratii Tribunalului Harghita au judecat miercuri legalitatea si temeinicia masurii arestului la domiciliu fata de Mezei Janos, trimis in judecata de procurorii DNA Targu Mures pentru abuz in serviciu, santaj si instigare la delapidare. 
Avocatul primarului suspendat din Gheorgheni, Vasile Ghere, a sustinut ca clientul sau nu se face vinovat de niciuna dintre acuzatiile aduse, ca in cazul vinderii unui teren din Lacu Rosu Mezei Janos nu a facut decat sa puna in aplicare o hotarare a Consiliului Local, care a primit avizul de legalitate dat de Prefectura, iar infractiunile de instigare la delapidare si santaj nu exista. 
'Ca om, ca avocat, pur si simplu nu pot asimila acest dosar, de la inceput raman cu aceeasi senzatie a absurdului, de care nu ma pot debarasa', a afirmat in instanta avocatul Vasile Ghere, care a solicitat ca primarul suspendat sa fie cercetat sub control judiciar si sa i se permita exercitarea functiei. 
La randul sau, Mezei Janos a rugat instanta sa-i admita cererea de inlocuire a masurii arestului la domiciliu, afirmand ca de cinci luni este suspendat din functie. 
'Aproape de cinci luni sunt acasa, sunt arestat si sunt suspendat din functie. Asta nu este o chestie normala, sa interpretam si sa traim in asa fel cand nu este o dovada clara si nu este o greseala, un fapt real de care sa fie acuzat un om. Eu sunt surprins de procedurile si acuzatiile care sunt in privinta mea, dar ma supun. Asta e Justitia, astea sunt procedurile si trebuie sa ducem pana la final fiecare pas si fiecare argument', a declarat presei primarul suspendat Mezei Janos, la finalul sedintei. 
El i-a mai spus judecatorului ca sunt multe proiecte initiate la Primarie cu finantare europeana in exercitiul bugetar 2014-2020 si in lipsa sa multe dintre ele se vor stopa. 
'Vreau sa ajut comunitatea mea, vreau sa merg inapoi, sa-mi indeplinesc functia', a mai spus Mezei Janos. 
Instanta a ramas in pronuntare, decizia urmand sa fie comunicata joi la ora 10.00. 
Potrivit unui comunicat al DNA, in 2013 primarul Janos Mezei si-a exercitat in mod fraudulos atributiile de serviciu, incheind, in numele municipiului Gheorgheni, un contract de vanzare-cumparare a unei parcele de teren in suprafata de 400 mp, amplasata pe malul Lacului Rosu, prin care a instrainat acest bun catre o societate. Procurorii sustin ca acest teren nu putea sa fie vandut deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la SC "Monturist" SRL de catre municipiul Gheorgheni (sub forma folosintei bunului, prin concesionarea pe o durata de 49 de ani catre respectiva societate). 
In 17 ianuarie 2015, precizeaza DNA, edilul l-a somat pe administratorul firmei respective, denuntator in cauza, ca in cel mult doua zile (pana in 19 ianuarie, ora 09,00) sa vina la sediul primariei si sa-si prezinte demisia, in caz contrar urmand a suferi consecinte negative, precum darea in vileag a unor fapte reale si/sau imaginare care il vor determina sa nu mai poata munci si locui in Gheorgheni. 
In 30 ianuarie, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Targu Mures a dispus admiterea contestatiei Ministerului Public si mentinerea fata de Janos Mezei a masurii controlului judiciar, impunandu-i-se acestuia, printre altele, obligatia suplimentara de a nu exercita activitatea de primar al municipiului Gheorgheni. 
'Din mijloacele de proba administrate in cauza a rezultat ca Janos Mezei a continuat sa se comporte, in continuare, in anumite situatii, ca primar al municipiului Gheorgheni, desfasurand activitati pentru determinarea consilierilor locali sa adopte, in sedinta, textul unei scrisori, al carei initiator a fost el insuti. Acest document urma sa fie adresat din partea Consiliului Local Gheorgheni actionarului majoritar al SC 'Monturist' SRL, cu solicitarea ca acesta din urma sa fie convins sa il oblige pe denuntator sa-si retraga sesizarea penala formulata impotriva inculpatului. Dezbaterile sedintei Consiliului Local Gheorgheni din 16 februarie 2015 au fost inregistrate audio-video si stocate pe un suport magnetic aflat in custodia unui consilier la Primaria Gheorgheni ? Compartimentul Administratie Publica Locala", subliniaza sursa citata. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008951 (s)