News Flash:

Primarul si viceprimarul din Miercurea Ciuc, cercetati pentru coruptie, suspendati din functii

14 Mai 2015
1092 Vizualizari | 0 Comentarii
Raduly Robert Kalman
Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, si viceprimarul Szoke Domokos, arestati la domiciliu in dosarul in care sunt suspectati de fapte de coruptie, au fost suspendati, joi, din functii, prin ordine ale prefectului judetului Harghita.
Ordinele de suspendare a primarului Raduly Robert Kalman si a viceprimarului Szoke Domokos au fost emise de catre prefectul judetului Harghita, Jean-Adrian Andrei, dupa ce Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, a comunicat ca fata de cei doi s-a dispus masura arestului la domiciliu, pe o perioada de 30 zile.
Viceprimarul Antal Attila a confirmat, joi, primirea ordinelor de suspendare emise pe numele celor doi si nu a dorit sa faca alte cometarii.
Conform legii, atributiile primarului Raduly si ale vicerimarului Szoke ar urma sa fie preluate de viceprimarul in functie, Antal Attila.
La finele lunii aprilie, anchetatorii i-au dus pe primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, si pe viceprimarul Szoke Domokos la audieri, la DNA Structura Centrala, dupa ce au facut perchezitii la locuintele acestora si la sediul Primariei Miercurea Ciuc. Ulterior, primarul municipiului Miercurea Ciuc a fost retinut de procurorii DNA pentru abuz in serviciu, instigare la infractiunea de abuz in serviciu si conflict de interese, iar viceprimarul, pentru abuz in serviciu si instigare la fals material in inscrisuri oficiale. Tribunalul Bucuresti a decis apoi ca Raduly Robert Kalman si Szoke Domokos sa fie cercetati in arest la domiciliu.
Potrivit anchetatorilor, in calitatea sa de primar, Raduly Robert-Kalman a aprobat ilegal o autorizatie de constructie pe baza unor documentatii incomplete, aferente reabilitarii/modernizarii unui imobil in care isi desfasoara activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universitatii Sapientia. In baza relatiilor dintre Raduly Robert-Kalman si conducerea institutiei de invatamant, primarul fiind si cadru didactic la filiala din municipiu a universitatii, acesta a aprobat, in septembrie 2014, autorizatia pentru efectuarea unor lucrari de constructie la imobil si amenajare a spatiului aferent (parcari si alei in proximitatea acestuia), in conditiile in care documentatiile depuse pentru aprobare nu indeplineau conditiile legale.
In perioada iulie - septembrie 2014, in conditiile in care Casa de Cultura a Sindicatelor - Filiala Miercurea Ciuc acumulase datorii si fata de aceasta s-a deschis procedura de insolventa, in calitatea sa de primar, inculpatul Raduly Robert - Kalman a determinat o persoana, desemnata de instanta sa fie administrator judiciar al debitoarei, sa accepte vanzarea catre Primaria Miercurea Ciuc, la un pret subevaluat, a unui imobil detinut de casa de cultura, mai spun procurorii. In acest scop, s-ar fi stabilit sa fie desemnat un evaluator, astfel incat acesta sa mentioneze degradari si uzuri inexistente, apte sa justifice o evaluare a imobilului situata sub cea reala.
Totodata, potrivit DNA, Raduly Robert-Kalman si Szoke Domokos au aprobat efectuarea de plati nejustificate, in mai multe transe, in favoarea S.C. Topo Service S.A. in lipsa receptiei legale a lucrarilor de cadastru general efectuate de aceasta firma. Platile nejustificate s-au facut in baza unui contract incheiat intre primaria Miercurea Ciuc cu S.C. Topo Service S.A., in care s-a mentionat initial pretul de 640.904 lei, majorat la 961.304 lei prin act aditional.
Mediafax.ro 

judetului harghita szoke domokos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006239 (s)