News Flash:

Primarul Robu reactioneaza dur dupa aflarea rezultatelor la simularea BAC-ului

19 Martie 2015
1183 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, si-a exprimat, miercuri, insatisfactia pentru rezultatele obtinute de elevii timisoreni la simularile recente pentru bacalaureat si evaluarea nationala, el cerand explicatii, dar si masuri pentru imbunatatirea situatiei pana la examenele din vara. 
'Am aflat cu amaraciune, si in acest an, cum s-a intamplat in fiecare din deja multii ani anteriori, inca de dinainte de a deveni primar, ca elevii timisoreni sunt printre ultimii clasati pe tara la diversele evaluari nationale, la toate nivelurile. Desigur, amaraciunea ca lucrurile stau, per ansamblu, astfel, a fost mereu insotita de bucuria ca un numar de unitati scolare fac cu consecventa exceptie, obtinand rezultate demne de toata lauda', sustine primarul. 
Dupa ce le-a adresat felicitari celor merituosi - conduceri scolare, profesori, elevi si parintii acestora -, Nicolae Robu a cerut Inspectoratului Scolar Timis, conducerilor, profesorilor, elevilor si parintilor elevilor unitatilor scolare cu  rezultate slabe sa gaseasca explicatiile pentru acestea si mai ales solutiile pentru schimbarea situatiei in bine. 
'Timisoara nu are voie sa fie codasa la nimic. Nu i-o permite spiritul sau de oras performer in toate. Nu i-o permite sloganul binecunoscut, cu radacini adanci in traditiile locului, potrivit caruia 'Banatu-i fruncea!'. Nimic, in afara de sanatate, nu este mai important decat educatia, stimati concitadini, dragi copii ai Timisoarei', a spus Nicolae Robu. 
El le-a adresat tuturor si un indemn pentru a face cu totii din educatie o prioritate absoluta care sa le asigure copiilor un viitor obligatoriu mai bun. 'Ei trebuie sa devina buni cetateni, iar un bun cetatean trebuie sa aiba o educatie aleasa intru valorile binelui si sa stapaneasca o meserie - oricare si de orice natura ar fi ea: fizica, intelectuala sau combinata -, prin care sa-si asigure veniturile si sentimentul de utilitate sociala, atat de important pentru confortul psihic al fiecarui individ in parte', a mai spus Nicolae Robu. 
Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis, promovabilitatea la simularea pentru Bacalaureat a crescut cu 4,29% fata de anul precedent, dar cifra este tot sub asteptari, de doar 29,37%. Astfel, din cei 5.536 de elevi de clasa a XII-a din Timis inscrisi la simulare au fost prezenti 4.065, iar 161 au avut medii finale sub 6, in timp ce 1.194 au avut medii peste 6, nota considerata de promovabilitate. AGERPRES 

primarul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006527 (s)