News Flash:

Primarul Robu promite ca vom circula mai bine din toamna

10 Iulie 2016
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
robu primar
Incepand din aceasta iarna, soferii din Timisoara nu se vor mai plange de trafic. Cel putin asa crede primarul Nicolae Robu, care sustine ca sistemul de management al traficului va crea mult-asteptata unda verde.
Unele semafoare instalate in cadrul sistemului au fost pornite deja, iar restul din cele puse in intersectiile noi vor incepe sa functioneze pe parcursul acestei luni. Unda verde va functiona asa cum este de asteptat din 1 noiembrie, in toate zonele in care s-a lucrat.
„Noi am facut deja graficul de punere in functiune a semafoarelor in intersectiile nou semaforizate pentru luna iulie si anuntam din timp data in care se va interveni in cele 44 de intersectii nou semaforizate. Trebuie sa avem rabdare, avem un proiect foarte complex. Deja au aparut diverse afisaje in oras, sunt locuri in care poti vedea viteza cu care circuli, radarele deja sunt puse in functiune, unele dintre ele. Semafoarele sunt puse pe intermitent, pentru a fi testate, pentru a se vedea ca toata comunicarea merge, sistemul de comanda merge si pe parcursul acestor luni, pana la 1 noiembrie, se va realiza si ajustarea parametrilor de functionare, astfel incat sa se asigure optimul in trafic, ceea ce inseamna unda verde cat mai potrivita cu realitatile concrete din trafic, pe arterele cele mai incarcate, pe cele care produc cele mai mari probleme”, a explicat Robu, potrivit tion.ro.
Primarul Timisoarei sustine ca are incredere in specialisti si ca in Timisoara se va circula mult mai bine incepand din iarna.
„Am incredere in specialisti, dupa ce acest sistem va fi completamente pus in functiune, va trebui ca in Timisoara sa se circule mult mai bine, sa nu mai intalnim situatii ca cele actuale, cand parca este un facut sa stai la cinci semafoare la rand la rosu. Este incredibil! Dar, cand ele functioneaza independent, total necorelat, se mai intampla si asa ceva. Sunt situatii in care absolut din hazard se ajunge sa intampini culoarea rosie la mai multe semafoare consecutive. La 1 noiembrie trebuie sa fie totul functional. Deci, patru luni sunt dedicate invatarii traficului, este un sistem auto-instruibil. Deci el nu este programat cat sa asigure verde, cat sa asigure rosu, cat galben, in diversele intersectii, ci in mod adaptiv. Sistemul, privind informatii de la cele 230 de camere video pe care le avem montate in oras, privind numarul de vehicule, sensul, viteza de deplasare a acestora, se decide cat sa fie verde intr-o intersectie sau in alta, pe o directie sau alta. E nevoie de timp de rulare pentru ca din mers sa se traga concluzii privind arterele cele mai incarcate, directiile pe care trebuie sa se asigure unda verde in mod prevalent, pentru ca descarcarea din trafic sa fie cat mai buna si cat mai rapid facuta”, a completat edilul-sef.
Conducerea Primariei Timisoara sustine ca soferii nu ar trebui sa se teama ca sunt prea multe semafoare in oras, pentru ca cu cat sunt mai multe, cu atat va functiona unda verde mai bine.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007408 (s)