News Flash:

Primarul Robu, depasit de problema parcarilor

4 Ianuarie 2015
1386 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu
Sute de locuri de parcare au disparut odata cu inceperea lucrarilor de reabilitare a centrului istoric din Timisoara. Dupa ce toate discutiile cu potentiali investitori privati s-au impotmolit, conducerea Primariei Timisoara a decis realizarea de parcari subterane si supraterane din fonduri proprii. Robu sustine ca lucrarile la trei astfel de parcari vor incepe in acest an.

Primarul Timisoarei sustine ca anul acesta va incepe cel putin constructia unei parcari supraterane de 500 de locuri, in spatele magazinului Bega, iar municipalitatea intentioneaza sa realizeze alte doua parcari subterane sub parcurile din stanga si din dreapta bulevardului I.C. Bratianu, odata cu realizarea pasajului din Piata Victoriei.
“Pana acum am realizat aproape 4.000 de locuri de parcare, de la inceputul mandatului. Problema parcarii este critica, nu o rezolvam anul acesta suta la suta, dar partial o rezolvam. Cu certitudine vom realiza in 2015 parcarea supraterana din spatele magazinului Bega, care va avea aproximativ 500 de locuri. Dar nu va fi suficient. Vom da drumul si proiectului de inchidere a Inelului I de trafic, care presupune transformarea pasajului actual din Piata Victoriei in pasaj auto. Vor incepe sapaturile in 2015. Iar in continuarea lui vrem sa realizam o parcare subterana de vreo 700 de locuri, sub parcurile care sunt in stanga si in dreapta bulevardului I.C. Bratianu. Nu va fi afectata deloc vegetatia, se va lucra in subteran si se va ajunge pana inspre Banca Nationala cu aceasta parcare. Nu cred ca vom finaliza anul acesta, dar categoric vom incepe lucrarile. Va fi santier, dar nu va deranja foarte mult”, a explicat Nicolae Robu, scrie tion.ro.
In ceea ce priveste pasajul din Piata Victoriei, Robu sustine ca acesta va fi realizat destul de repede, insa cele doua parcari vor dura mai mult.
“Faptul ca in Piata Victoriei noi avem un pasaj pietonal, asa cum a fost el gandit, este un foarte mare avantaj, spun specialistii, pentru ca toata fundatia acestuia este buna si nu va trebui sa facem sapaturi, va trebui intarita, sunt interventii, dar nu este totuna sa sapi, sa pleci de la zero sau sa gasesti un pasaj facut. Vor fi lucrari de consolidare, de fortificare suplimentara, specialistii spun ce trebuie facut, nu ma pricep eu la asta... Dar partea de pasaj propriu-zis va fi gata relativ repede, in cateva luni. Partea care inseamna si parcare va lua mai mult timp. Vom gasi solutii sa nu inchidem de tot traficul in zona, vom iesi din subteran in zona Liceului MIU si apoi vom crea bretele la suprafata care vor permite traficul, iar in paralel se va lucra in subteran”, a mai spus Robu.
La finele anului 2013, cand au inceput lucrarile in zona centrala, oficialii Primariei Timisoara estimau ca e vor pierde circa 260 de locuri de parcare si spuneau ca vor incerca sa compenseze aceasta lipsa prin realizarea de parcari supraterane ce ar fi trebuit sa fie realizate pana in iulie 2015. Lipsa de interes a investitorilor privati a dat insa acest plan peste cap, iar acum municipalitatea se vede nevoita sa investeasca proprii bani in aceste proiecte.

primarul timisoarei piata victoriei robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006355 (s)