News Flash:

Primarul Robu declara razboi cablurilor aeriene: Vom intra in forta si le vom taia pur si simplu

13 Martie 2019
1214 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Timisoarei e hotarat sa le taie cablurile firmelor care inca au fire aeriene prin oras. Din nou! Robu ii ameninta pe timisoreni ca vor ramane fara internet sau cablu TV, dar spune ca nu este vina primariei, ci a firmelor care nu au inteles sa-si duca firele in subteran.

Primarul Nicolae Robu spune ca primaria a amenajat destul loc in subteran pentru cabluri, astfel ca operatorii de servicii nu au niciun motiv sa nu ingroape firele.

„Este o mare problema a orasului, care ar fi trebuit sa fie rezolvata de foarte multi ani. Din pacate, ne confruntam cu o atitudine incredibila din partea proprietarilor acestor cabluri. Noi am reusit sa ducem in subteran un numar important de cabluri in momentul de fata, dar asta nu s-a putut face decat cu ajutorul ghilotinei. La presiunea noastra s-au realizat tubulatii in subteran, respectiv noi realizam la toate lucrarile pe care le facem la drumuri, dar si acolo unde exista totul pregatit… dar operatorii, ca sa nu cheltuiasca bani probabil, nu folosesc ceea ce exista in subteran si continua sa existe in aer, pe stalpi manunchiuri de fire diverse. Incepem si pe directia asta o campanie, vom intra in forta in aceste cabluri si le vom taia pur si simplu”, a amenintat, marti, primarul Timisoarei.

Robu a insistat sa le transmita clar timisorenilor, dar si firmelor care ar putea ramane fara internet si cablu TV, ca nu se va intampla acest lucru din vina primariei, ci din cauza firmelor care nu inteleg ca trebuie sa-si ingroape cablurile aeriene.

 „Vreau sa le fie clar timisorenilor si structurilor cu personalitate juridica ca nu primaria este de vina ca vor ramane fara cablu TV si internet. De vina sunt firmele care nu inteleg ca nu se mai poate continua asa. Aceste cabluri creeaza si insecuritate, pentru ca avem stalpi periculosi de inclinati datorita greutatii suplimentare a acestor cabluri. Sunt foarte multe in foarte multe locuri si daca nu se intelege cu vorba buna si nu s-a inteles atata vreme, nu avem de ales. Se pare ca multe probleme in orasul nostru decat actionand in forta, cu masuri punitive”, a mai precizat Robu.

Edilul-sef spune ca a fost sfatuit sa o lase mai moale macar pana la sfarsitul anului, dar nu mai accepta „padurea” de cabluri de pe strazile Timisoarei.

„Unii dintre colegi ma sfatuiesc sa o lasam mai domol, sa ne multumim pana la sfarsitul anului doar cu zona centrala. Eu nu ma pot multumi si ii vom obliga sa si le duca in subteran. Acolo unde s-au facut lucrari firmele care au lucrat pentru acesti operatori si-au batut pur si simplu joc de tot. Pe Stan Vidrighin de luni de zile este o banda nefunctionala, sunt mii de oameni care trec pe acolo… Cei de la gaz, nu stiu exact ce firma este, pur si simplu sfideaza orasul. Ii amendam, dar banda tot asa ramane si daca ii amendam. Am intervenit pe Liviu Rebreanu parca, dupa ce am fost sesizati de Salvare ca este foarte denivelat si sunt probleme cu transportul bolnavilor. Am intervenit noi si am imputat acelei firme, sigur, ea nu a platit, nu mai stiu cum s-a finalizat, dar trebuie intelese aceste situatii de forta majora”, a conchis primarul Timisoarei.

Intrebat daca exista o situatie a strazilor care au canale subterane pentru „padurea” de cabluri, primarul Nicolae Robu spune ca exista o astfel de situatie, dar nu a facut-o publica. El precizeaza insa ca le-au fost transmise toate informatiile operatorilor de servicii.

Primaria Timisoara are de cativa ani un regulament referitor la conditiile in care se realizeaza accesul pe proprietatea publica sau privata a municipiului, in vederea instalarii, intretinerii, inlocuirii sau mutarii retelelor de comunicatii sau a elementelor de infrastructura necesare sustinerii acestora, modul de utilizare partajata a elementelor de infrastructura, precum si masurile privind construirea de retele de comunicatii electronice in subteran. Daca furnizorii nu respecta regulamentul, primaria ar putea da amenzi intre 1.000 si 2.500 de lei si, in cel mai rau caz, poate taia cablurile aeriene.

Daca printr-o veche hotarare de consiliu local (HCL 184/28.04.2009) se prevedea obligativitatea ducerii in subteran a retelelor de transmisii de date si voce pana la sfarsitul anului 2012, lucru care oricum nu s-a intamplat, in 2015 s-a introdus o noua pasuire. Pana in 2017. Suntem in 2019.


primarul timisoarei cablurile robu internet cablu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005810 (s)