News Flash:

Primarul Robu ataca Curtea de Conturi

17 Septembrie 2015
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca primaria a depus contestatie impotriva raporturilor intocmite de echipa de audit a Curtii de Conturi care au considerat ilegale asocierile Consiliului Local cu asociatii nonprofit sportive sau culturale. 
Raportul Curtii de Conturi arata ca finantarea ar fi fost ilegala, in timp ce edilul-sef sustine ca finantarea s-a facut in baza unor prevederi legale. Primaria a atacat Raportul Curtii de Conturi si asteapta judecarea ei la instanta de rezolutionare a contestatiilor din cadrul Curtii de Conturi.
„Primaria a depus contestatie la decizia raporturilor intocmite de catre echipa de audit locala. Mi se pare de-a dreptul deplasat sa fie considerate ilegale finantarile pentru fotbal, rugby, handbal si baschet, respectiv pentru activitatea culturala de promovare a Timisoarei in plan cultural la Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana, pentru ca toate aceste cinci asociatii nonprofit, cu obiective pur sportive, respectiv, culturale, au girul de legalitate din partea institutiei Puterii judecatoresti numite Judecatorie”, a declarat marti Nicolae Robu, intr-o conferinta de presa.
El considera ca este in totala contradictie cu normele unui stat de drept faptul ca o institutie administrativa, cum este Curtea de Conturi, sa spuna ca este ilegal ceea ce Judecatoria a declarat ca fiind legal.
„Este vorba despre o suma de aproape 34 de milioane de lei, cumulata din 2010, cand s-a constituit prima structura de tipul acesta pentru baschet si toata lumea a considerat ca aceasta formula este perfect legala. Daca, cumva, noi vom pierde contestatia, in acel moment, decizia Curtii de Conturi devine executorie, iar eu personal nu mi-as mai putea asuma raspunderea punerii in aplicare a Hotararilor de Consiliu Local prin care se asigura asocierile respective si finantarile conexe lor”, a explicat primarul. 
Pe de alta parte, potrivit edilului, la fel ar fi si in cazul Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana, pe care Consiliul Local nu ar mai putea-o sprijini financiar in demersul pregatirii pentru competitie, in aceeasi situatie aflandu-se toate orasele care au anuntat ca vor sa candideze.
„In aceeasi situatie se afla si toate celelalte orase, si in sport, unde sunt poate mii de asociatii, si in cultura, inclusiv in ceea ce priveste candidatura oraselor pentru Capitala Culturala Europeana 2021. De altfel, este si o cerinta sa se gestioneze candidaturile prin astfel de asociatii. Si aceasta asociatie a fost creata in legislatura anterioara, iar eu si Consiliul Local nu am facut altceva decat sa continuam sustinerea ei. S-au modificat doar cotizatiile, in 2015 fiind cel mai mult de lucru la pregatirea dosarului de candidatura”, a mai spus primarul Robu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004550 (s)