News Flash:

Primarul Robu: „Am rezolvat problema gazului la Colterm”

14 Septembrie 2018
889 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu

Primarul Timisoarei le transmite timisorenilor racordati la sistemul centralizat de incalzire ca a salvat din nou situatia si ca nu vor ajunge sa ramana fara apa calda, dupa ce E.ON a sistat gazul catre Colterm din cauza datoriilor.

Joi, E.ON a oprit robinetul catre societatea de termoficare, din cauza unor datorii neachitate in valoare totala de 7 milioane de lei. Reprezentantii Colterm ne spuneau ca vor achita o parte din aceasta datorie de indata ce primesc garantia pentru certificatele verzi cumparate de la Oradea, platite tot de primarie, in rate, pana in septembrie. Ultima transa de bani a pornit catre Termoficare Oradea chiar joi. Aceasta nu este insa singura problema a Colterm, care a avut pana joi conturile blocate.

Oficialii societatii sustineau ca sistemul mai poate furniza apa calda pana inclusiv in noaptea de joi spre vineri si ca se bazeaza pe garantia pe care trebuiau sa o primeasca de la Oradea pentru a plati macar 2 milioane de lei catre E.ON.

Primarul Nicolae Robu sustine ca a rezolvat iarasi problema gazului si ca nu se va ajunge la ce e mai rau.

    „Am incheiat o intelegere cu conducerea E.ON GAZ ROMANIA privind reluarea furnizarii de gaz catre compania de termoficare a Timisoarei, COLTERM. Am explicat convingator ca situatia financiara critica a Primariei Timisoara e la final, ca in zilele urmatoare, pana la sfarsitul lunii septembrie, vom incasa sume mari ca taxe si impozite locale de la firme, mai general zis de la persoane juridice si vom achita toate restantele de plata semnificative, catre toti partenerii si cu prioritate catre E.ON GAZ ROMANIA. (…) Stimati timisoreni, cu toate greutatile in carca am facut extrem de multe lucruri in acesti ani si vom continua sa facem, in conditiile in care am avut si de redresat toate societatile primariei, in afara de Aquatim, singura care mergea bine”, le-a transmis Robu celor peste 60.000 de abonati la sistemul centralizat de incalzire.

Va reamintim, a fost pentru a treia oara anul acesta cand societatea de termoficare este penalizata de compania E.ON Gaz. In februarie, E.ON a redus parametri de gaz, in iunie l-a oprit de tot, iar acum a inchis din nou robinetul. In iunie a fost redeschis robinetul tot dupa o interventie a primarului.

In luna aprilie a acestui an, Consiliul Local Timisoara a decis ca primaria va plati 15 milioane de lei catre Termoficare Oradea, pentru certificate pentru gaze cu efect de sera (EUA) ale Colterm. Acestea erau obligatorii, iar daca nu le avea, Colterm risca o amenda de 25 de milioane de euro si, implicit, falimentul. Banii s-au platit in rate, septembrie fiind ultima luna de plata, luna care inseamna si recuperarea garantiei de la Termoficare Oradea.

Colterm mai are aproximativ 61.000 de abonati in Timisoara, atat persoane fizice, cat si juridice.


primarul timisoarei timisorenilor gazul datoriilor e on
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006362 (s)