News Flash:

Primarul Nicolae Robu, despre comisia pentru proiectul Timisoara 2021: "Nu vreau sa raspund cand vine Curtea de Conturi"

12 Martie 2018
1052 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3

 Primarul Nicolae Robu a declarat vineri ca a infiintat comisia de etica pentru proiectul Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021 intrucat conduce institutia care este si va ramane principalul ordonator de credite, de zeci de milioane de euro, al proiectului si nu doreste sa aiba probleme ulterioare cu Curtea de Conturi. 

"Am vazut ca i-am deranjat pe unii inca de cand am anuntat ca voi crea o astfel de comisie, dar pot ramane cu deranjul lor. Pe mine nu ma deranjeaza ca ei sunt deranjati, eu imi vad de treaba. (...) Cred ca este de bun-simt si de logica elementara ca ordonatorul de credite al institutiei care da zeci de milioane (de euro - n.r.), care este principalul finantator, sa isi creeze linistea prin proceduri, cod de etica, prin oameni de incredere ca lucrurile decurg nu doar legal, ci si etic. De lege se ocupa altii", a afirmat primarul Nicolae Robu vineri intr-o conferinta de presa. 

Edilul a subliniat ca aceasta comisie va putea sesiza daca sunt incompatibilitati sau un conflict de interese. "Vor veni bani si nu este normal, spre exemplu, ca o persoana sa fie intr-o comisie care decide asupra alocarii de fonduri si pe de alta parte sa se regaseasca si in postura de beneficiar de fonduri. Este o incompatibilitate clara", a spus el. 

Nicolae Robu a mai explicat ca la fel cum Curtea de Conturi verifica "pana la end-user ce s-a intamplat cu banii publici", si el are datoria sa stie ce s-a intamplat cu banii publici, dincolo de monitorizarea Comisiei Europene, care are alte obiective. 

"Eu nu ma substitui nici Comisiei Europene, nici altor foruri, sunt lucruri total diferite, am atributii. Inca nu a inteles toata lumea ca viata culturala a Timisoarei nu este constituita doar din evenimentele din dosarul de candidatura (...). Eu sunt ordonatorul de credite si nu vreau sa ajung sa raspund cand vine Curtea de Conturi", a punctat primarul. 

El a sustinut ca aceasta comisie nu era obligatoriu sa fie infiintata prin votul consilierilor locali si nici nu se va suprapune activitatii comisiei omoloage care va fi constituita in aprilie de Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021. 

Primarul Nicolae Robu a anuntat miercuri constituirea Comisiei de etica a primariei privind proiectul Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021, formata din cate un reprezentant al fiecareia dintre cele patru universitati de stat din municipiu si unul al primariei. AGERPRES


nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007679 (s)