News Flash:

Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, trimis in judecata de DNA

16 Septembrie 2016
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3 1
Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Dorin Florea, la data faptei si in prezent primar al municipiului Targu Mures, intr-un dosar privind atribuirea, cu titlu gratuit catre o asociatie sportiva, a unui teren in suprafata de 20.400 mp.
El este acuzat de savarsirea infractiunii de participatie improprie la abuz in serviciu daca functionarul a urmarit obtinerea unui folos pentru sine sau pentru altul.
In dosar, a fost deferita justitiei si Maria Cioban, la data faptei secretar al municipiului Targu Mures, pentru aceeasi infractiune.
"Inculpatul Dorin Florea, in calitatea mentionata mai sus, in cursul anului 2008, prin incalcarea atributiilor de serviciu si a prevederilor legale, a intocmit si semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, in regim de urgenta (desi situatia nu o impunea), a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit catre o asociatie sportiva, a unui teren in suprafata de 20.400 mp, situat in municipiul Targu Mures", se arata intr-un comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES.
Procurorii au retinut ca, urmare a acestui demers, in 25 septembrie 2008, Consiliul Local a adoptat hotararea respectiva, prin votul a 19 consilieri locali, la determinarea edilului si fara ca acestia sa cunoasca caracterul nelegal al acelei propuneri.
"Hotararea respectiva, dupa adoptare, a fost contrasemnata (fiindu-i astfel acordata viza de legalitate fara de care nu putea produce efecte juridice) de catre secretarul municipiului, inculpata Maria Cioban. Ulterior, asociatia sportiva beneficiara a terenului — care nu se incadra in niciuna din categoriile de persoane juridice fara scop lucrativ precizate in legea administratiei publice si nici nu detinea statutul de utilitate publica pentru a putea beneficia de folosinta gratuita a unui astfel de bun — a inchiriat terenul respectiv unei alte entitati sportive, obtinand foloase materiale in suma de 2.563.041,86 lei", sustin anchetatorii.
DNA precizeaza ca, pentru folosirea acelui teren, asociatia sportiva ar fi trebuit sa plateasca o redeventa anuala calculata conform prevederilor legale, in functie de categoria bunului concesionat/inchiriat, astfel ca prin faptele mentionate bugetul municipiului Targu Mures a fost prejudiciat cu aproximativ 1,2 milioane lei.
"Pana la aceasta data Primaria municipiului Targu Mures nu s-a constituit parte civila in procesul penal", se mai arata in comunicat.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mures.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009220 (s)