News Flash:

Primarul Iasului a instigat mai multi politisti sa efectueze supravegheri operative si investigative in cazul unor persoane (surse)

30 Aprilie 2015
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul din Iasi, Gheorghe Nichita, este cercetat pentru ca, abuzand de functia detinuta, ar fi instigat mai multi politisti sa efectueze supravegheri operative si investigative in cazul unor persoane, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse judiciare.
El este suspectat ca, in scopul obtinerii pentru sine a unui folos necuvenit, a solicitat unor lucratori ai Politiei Locale Iasi, respectiv functionari publici cu functii de conducere, institutie aflata in subordinea sa, sa efectueze actiuni de supraveghere operativa a unor persoane, folosind personalul politienesc si bunurile aflate in dotarea politiei.
Sursele citate sustin ca el dorea sa cunoasca exact deplasarile unor persoane si toate detaliile legate de acestea. Primarul ar fi solicitat supravegherea inclusiv a persoanelor cu care acestea se intalneau.
Aceleasi surse au precizat ca Nichita dispunea lui Liviu Mihai Hliboceanu, directorul general al Politiei Locale Iasi, si lui Stefan Avirvarei, sef serviciu Politia Locala Iasi, sa trimita politisti din subordine in locurile unde stia ca sunt persoanele despre care acesta dorea sa obtina informatii si le cerea sa-l tina la curent cu toate detaliile, respectiv cat stau intr-un loc, cu cine se intalnesc, unde pleaca si de unde vin.
Sursele judiciare subliniaza ca Hliboceanu, la cererea primarului, solicita unor politisti din subordine sa acceseze inclusiv bazele de date ale institutiei, pentru a verifica autoturismele unor persoane, dar si pe cea a Evidentei Populatiei, pentru a afla cat mai multe detalii in legatura cu proprietarii respectivelor masini. 
Procurorii DNA efectueaza joi perchezitii la Primaria Iasi, dar si la locuinta edilului Gheorghe Nichita.
AGERPRES.ro

gheorghe nichita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1346 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006165 (s)