News Flash:

Primarul Gheorghe Nichita, audiat la DNA

18 Mai 2015
1213 Vizualizari | 0 Comentarii
nichita dna1
Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, este audiat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul in care este cercetat, in arest la domiciliu, pentru ca ar fi apelat la angajatii Politiei Locale pentru a-si urmari fosta iubita.
Gheorghe Nichita a spus, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca a fost citat sa se prezinte in fata anchetatorilor, fara a preciza de ce a fost chemat de procurori.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Gheorghe Nichita a fost citat sa se prezinte la DNA pentru a fi prezent la perchezitia informatica a unitatilor de calculator ridicate in timpul perchezitiilor facute in 30 aprilie, la Primaria Iasi si la Politia Locala, precum si la vila primarului.
Primarul Gheorghe Nichita este cercetat in arest la domiciliu din 8 mai, decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti, care a inlocuit hotararea Tribunalului Bucuresti de cercetare a edilului sub control judiciar. In acelasi dosar sunt cercetati, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, seful Politiei Locale Iasi, si Stefan Avirvarei, sef serviciu in aceeasi institutie.
Gheorghe Nichita este suspectat in acest dosar ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale Iasi, institutie subordonata primariei, sa supravegheze anumite persoane, iar directorul Politiei Locale il tinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmarite.
Procurorii DNA au dispus, pe 1 mai, inceperea actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a primarului Gheorghe Nichita pentru instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Alaturi de el au fost retinuti atunci directorul general al Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (3 acte materiale) si abuz in serviciu, si Stefan Avirvarei, sef servicu in cadrul Politiei Locale, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, complicitate la abuz in serviciu, abuz in serviciu, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Adina Samson, sef de serviciu in Primaria Iasi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relatie de cativa ani, l-ar fi denuntat pe acesta dupa ce el i-ar fi pus pe politistii locali sa o urmareasca.
Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe langa angajati ai Politiei Locale si ai altor institutii din Primarie, pentru a isi urmari iubita si a ameninta un barbat cu care s-a intalnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.
Adina Samson spunea ca a fost lovita de edil, care o hartuia si ameninta ca o va distruge, iar in septembrie 2014 i-a comunicat acestuia ca vrea sa incheie relatia, precizand ca in octombrie a facut o plangere la Parchet impotriva primarului, dupa ce acesta a inceput sa o urmareasca si sa o ameninte din momentul in care i-a spus ca vrea sa puna punct relatiei. Ea preciza ca niciodata nu a facut o plangere la DNA si ca singurul sau demers a fost demersul de la Parchet, din octombrie 2014, precizand, totodata, ca ii spusese primarului ca va mai face o plangere si ca se vor vedea la tribunal.
In 7 mai, Gheorghe Nichita a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca s-a autosuspendat din functia de vicepresedinte PSD la nivel national, dar si din cea de presedinte al PSD Iasi. Nichita a precizat ca pana la clarificarea situatiei sale juridice atributiile de presedinte al PSD Iasi au fost preluate de catre Victorel Lupu, prim-vicepresedinte al organizatiei judetene PSD Iasi.
Gheorghe Nichita este primar al Iasiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD.

gheorghe nichita procurorii dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005609 (s)