News Flash:

Primarul din Salaj care a taiat ajutoarele sociale vine cu o noua propunere: „Si banii din alocatiile pentru copii ar trebui taiati!”

16 Mai 2018
1072 Vizualizari | 0 Comentarii
primar

Primarul comunei Poiana Blenchii din judetul Salaj a gasit solutia pentru a reduce drastic ajutoarele sociale, astfel ca in asezarea salajeana mai exista acum doar PATRU asistati sociali. In plus, edilul considera ca si banii reprezentand alocatiile copiilor ar trebui sistati.

„Unii au spus ca astfel am pierdut multi votanti, dar eu cred ca Poiana Blenchii castiga astfel mai multi oameni civilizati si mai responsabili”, este de parere primarul.

Romania a devenit tara asistatilor sociali, iar numarul persoanelor care solicita ajutor de la stat creste pe zi de trece. Desi nu se spune direct, aceasta mare de oameni a devenit o patura sociala importanta pentru clasa politica, deoarece asistatii pot decide soarta unor comunitati locale prin acel drept de vot la alegerile locale.

In ultima perioada, insa, pe plan national am reusit sa remarcam si primari transanti, care au cautat si gasit solutii prin care aceasta masa de oameni sa nu mai stea toata ziua cu mana intinsa, in asteptarea banilor de la Primarie.

Nu ti-ai facut norma de 60 de ore de munca pe luna, ii spui „ADIO” ajutorului social

La Primaria Poiana Blenchii, primarul Augustin Chifor a fost hotarat in ce priveste asistatii sociali care nu si-au facut norma de 60 de ore de munca pe luna.

Impreuna cu „vicele” Aurel Muresan, primarul a cautat solutii pentru ca oamenii din comuna sa poata beneficia de locuri de munca, cu atat mai mult cu cat Poiana Blenchii este o asezare aflata la confluenta mai multor orase din patru judete.
Daca pana la resedinta de judet sunt vreo 100 de kilometri, Poiana Blenchii se afla la doar 25 de kilometri de oraselul Targu Lapus (judetul Maramures), la 30 de kilometri de orasul Dej (jud. Cluj), la nici 60 de kilometri de Bistrita si la nici 70 de kilometri de municipiile Baia Mare si Cluj-Napoca!

In aceste conditii, forta de munca a putut gasi si locuri de munca din belsug. Cei care nu si-au gasit singuri un serviciu, au fost ajutati de autoritatile locale, insusi viceprimarul fiind implicat direct in acest demers.

Totusi, au fost si cateva zeci de persoane care au solicitat ajutor social, cu atat mai mult cu cat in Poiana Blenchii exista o comunitate de rromi destul de importanta.

Cum acestia nu prea si-au facut datoria, autoritatile locale i-au taiat drepturile, astfel ca in acest moment in comuna mai exista doar 4 asistati sociali, de origine rroma.

„Eu am spus clar: cine poate munci si nu munceste, nu primeste ajutor social! Nu sunt de acord sa platim oameni care nu muncesc. Cum sa fii capabil de munca, iar tu sa stai toata ziua prin bufet, asteptand banii de la stat!? Vicele meu a pontat numarul de ore de munca in folosul comunitatii si cine nu si-a facut norma nu mai primeste ajutor social. Hai sa nu mai cersim!?” au fost cuvintele taioase ale primarului Augustin Chifor, in momentul in care reporterii de la Stiri din Salaj l-au contactat.

Augustin Chifor: „Si banii de la alocatia copiilor ar trebui sistati”

Mai mult, primarul sustinut tocmai de partidul de la guvernare, a precizat ca legile sunt proaste in Romania si crede ca si banii din alocatiile pentru copii ar trebui taiati!
„Unii beau pe banii din alocatiile copiilor. Tot vrem societate civilizata, dar legile sunt proaste. Si banii de alocatie ar trebui sistati, iar statul sa gaseasca o solutie mai buna. In loc de bani, sa le dam mancare. Exista atatea firme de catering… Cred ca parintii care fac copii doar pentru alocatii nu ar mai trai doar pe spatele copiilor si pe banii din ajutor social. Unii au spus ca astfel am pierdut muti votanti, dar eu cred ca Poiana Blenchii castiga mai multi oameni civilizati si mai responsabili si care astfel si-au gasit posibilitatea de a-si asigura subsistenta”, a declarat Augustin Chifor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007386 (s)