News Flash:

Primaria Timisoara va crea o structura interna care sa se ocupe de realizarea infrastructurii pana in 2021

21 Septembrie 2016
1075 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3
Edilul Nicolae Robu considera ca este potrivita crearea unei structuri in cadrul Primariei Timisoara dedicata implementarii proiectelor care vor pregati orasul pentru exercitarea calitatii de Capitala Culturala Europeana (CCE) 2021. 
"Am avut o intalnire cu viceprimarul Dan Diaconu si cu directoarea Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana, Simona Neumann, in cadrul careia am stabilit cateva jaloane care urmeaza de facut urgent. Este potrivit sa infiintam o structura in Primaria Municipiului Timisoara care sa fie dedicata implementarii proiectelor angajate si pe care le vom angaja pe parcurs in vederea pregatirii orasului pentru exercitarea calitatii de Capitala Europeana a Culturii'', a afirmat, marti, intr-o conferinta de presa, Nicolae Robu. 
Acesta a precizat ca este vorba despre proiecte de infrastructura municipala care vor fi urmarite de administratia locala, cum sunt realizarea de noi poduri peste Bega, centura de ocolire a municipiului, legatura rutiera cu Serbia printr-o autostrada, construirea de obiective culturale, sali de spectacole, puncte muzeale, reabilitarea cladirilor istorice din oras, cai de accesibilitate, fluidizarea traficului. 
Primarul a subliniat faptul ca, pana in momentul de fata, pentru proiectele de CCE sunt certe sumele de 20 de milioane de euro de la Consiliul Local si 5 milioane de euro de la Consiliul Judetean, iar suma prevazuta in proiectul de Capitala este de 48,5 milioane de euro. 
''Pana la 48,5 milioane de euro mai este drum lung, 1,5 milioane de euro vor veni din bugetul UE, de la Guvernul Romaniei, 23 de milioane de euro. Noi incercam sa implicam si mediul privat in acest proiect si sa accesam si sume pe proiecte europene, pentru ca va fi nevoie de sume mult mai mari. Dar suma de 48,5 milioane de euro este suma angajata in proiect si trebuie consumata cu sfintenie'', a spus Nicolae Robu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006281 (s)