News Flash:

Primaria Timisoara cheltuie aproape 100.000 de euro pentru iluminatul festiv de sarbatori

20 Noiembrie 2014
1505 Vizualizari | 0 Comentarii
Timisoara se pregateste sa intre in spiritul Craciunului. A inceput deja pavoazarea orasului pentru sarbatorile de iarna, pe strazile Timisoarei urmand sa fie aprinse, in 1 decembrie, in deschiderea Targului de Craciun, peste 550.000 leduri si beculete. Iluminatul festiv de sarbatori costa 93.000 de euro anul acesta, potrivit autoritatilor locale, scrie tion.ro.
Centrul Timisoarei si marile bulevarde ale urbei vor fi impodobite cu perdele, turturi de lumini si alte ornamente cu ocazia sarbatorilor de iarna. Lucrarile de pavoazare au inceput deja, pentru ca iluminatul festiv se aprinde oficial in 1 decembrie de regula, odata cu deschiderea Targului de Craciun din centrul Timisoarei.
In ceea ce priveste banii prevazuti pentru beculetele de sarbatori, bugetul este putin mai mare decat cel din 2013.
„In anul 2014, pentru iluminatul festiv de sarbatori se vor monta perdele luminoase, bannere luminoase, tuburi flexibile luminoase si turturi, totalizand un numar de aproximativ 550.000 leduri si beculete. Lucrarile vor fi executate de catre concesionarii serviciului de iluminat public – SC Elba SA pe partea de Nord fata de canalul Bega, respectiv SC AEM SA pe partea de Sud fata de canalul Bega. Valoarea iluminatului festiv de sarbatori in municipiul Timisoara este de 75.000 euro fara TVA (n.r. – 93.000 plus TVA)”, potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara.
Anul trecut, oficialii municipalitatii spuneau ca s-a alocat suma totala de 70.000 de euro pentru iluminatul festiv de sarbatori. Unii consilieri locali au reclamat faptul ca nici acei bani… nu s-au vazut in oras, pentru ca pe unele artere de circulatie n-a fost semn de pavoazare, au fost beculete care nu functionau ori instalatiile, aceleasi ca in alti ani, vechi, erau deteriorate sau murdare…
Primarul Nicolae Robu spunea ca nu putem epata pentru ca „s-a lucrat la un nivel de costuri modest” fata de alte orase din tara.
Ramane de vazut cum vor fi iluminate in aceasta iarna marile bulevarde ale Timisoarei.
Targul de Craciun va avea loc in perioada 1 decembrie 2014 – 7 ianuarie 2015. Casutele comerciantilor vor fi amplasate in centrul orasului, in Piata Victoriei, si in piateta amenajata in zona Scolii Generale nr. 30 din cartierul Soarelui.

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006825 (s)