News Flash:

Primaria Timisoara ataca in instanta decizia Curtii de Conturi

4 Martie 2016
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu21
Municipalitatea timisoreana va ataca in instanta o rezolutie a Curtii de Conturi a Romaniei prin care i se interzicea administratiei publice locale sa finanteze, prin cotizatii, activitatile sportive ale asociatiilor sportive cu care are parteneriate. 
In acest sens, joi va fi votat un proiect de hotarare a Consiliului Local Timisoara privind aprobarea achizitiei de servicii juridice, respectiv, redactare, consultanta, asistenta si reprezentare juridica, in vederea formularii Cererii de chemare in judecata impotriva punctului 4 din partea constatativa a Deciziei nr.40/2015 a Camerei de Conturi Timis si a Incheierii Curtii de Conturi a Romaniei, precum si pentru formularea cailor de atac. 
'Am primit de la Curtea de Conturi rezolutia la contestatia pe care am depus-o in august 2015, care este surprinzatoare pentru noi. Mereu am sperat ca la nivelul national al Curtii de Conturi lucrurile vor fi judecate corect si ca finantarile pe care noi le-am asigurat prin hotarari ale Consiliului Local atat pentru candidatura Timisoarei la titlul de Capitala Europeana a Culturii, din partea Romaniei, cat si pentru cele patru sporturi (rugby, fotbal, baschet si handbal, n.r.) vor fi considerate toate, legale. Toate cele cinci finantari au la baza aceeasi legislatie, OG nr. 26/2000, pentru asociatii si fundatii si au primit bani cu titlul de cotizatie', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Nicolae Robu. 
Primarul spune ca pentru Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana in rezolutie se arata ca 'nu se aplica alte legi, ci OG 26, iar pentru celelalte asociatii, nu se aplica OG 26, ci alte legi'. 
'Asa cum prevede legislatia in vigoare, in termen de 15 zile putem sa atacam in instantele judiciare decizia 40/2015 si rezolutia si speram ca la acest nivel al instantelor judiciare, abordarea va fi alta, asa cum a si fost in momentul in care Judecatoria a emis hotarari de validare a statutelor (...) in care este stipulat inclusiv faptul ca municipalitatea finanteaza activitatile organizate de si in aceste asociatii, prin cotizatii', a detaliat primarul. 
El a mai afirmat ca, in opinia sa, este 'ciudat' ca intr-un stat de drept ceva ce este considerat legal de catre o institutie a puterii judecatoresti sa fie considerat ilegal de catre o institutie a puterii executive. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004977 (s)