News Flash:

Primaria Timisoara asteaptă de doi ani primul termen la ICCJ, intr-un litigiu cu o firma privata

15 Aprilie 2018
1490 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria timis1

Primaria Municipiului Timisoara asteapta de aproape doi ani fixarea primului termen de judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) intr-un litigiu cu o firma privata, privind un teren ultracentral pe care trebuia sa se construiasca o parcare supraterana de 500 de locuri. 

"Terenul ne-a fost luat samavolnic, exact cand voiam sa facem acolo o parcare supraterana de 500 de locuri. Nu ne-am impacat cu ideea si ne-am cerut drepturile in instanta, am castigat in prima instanta, dar de aproape doi ani de cand s-a facut recurs, inca nu este fixat termen la ICCJ. Cand eu am avut procesul la ANI, mi se fixa termen lunar, iar pentru parcarea Bega nu a fost fixat nici primul termen", a declarat vineri primarul Nicolae Robu, intr-o conferinta de presa. 

Primaria a deschis actiune impotriva Ministerului Economiei, in urma cu aproape trei ani, iar in prima instanta municipalitatea a avut castig de cauza, dar decizia a fost atacata. 

''Noi am castigat (la Curtea de Apel Timisoara - n.r.) in luna mai 2016, prima instanta, si s-a facut recurs. Nu este termen stabilit pentru judecarea recursului. Sunt optimist ca la recurs vom castiga si atunci vom putea face o parcare supraterana si acolo'', declara anul trecut Nicolae Robu. 

Potrivit primarului, municipalitatea a pierdut acel teren printr-o decizie a Ministerului Economiei, care l-a atribuit pe baza unei hotarari de guvern catre SC Bega Turism, firma a fratilor Emil si Marius Cristescu. 

In opinia edilului, transferul de teren nu s-a facut corect si de aceea a fost revendicata suprafata imobiliara. 

Situat ultracentral, langa Hotelul Continental, terenul a fost inclus, in 2014, de catre angajatii primariei intr-un proiect de construire a unei parcari supraterane cu mai multe sute de locuri. La finele anului 2014, edilul a aflat, insa, ca terenul a trecut in proprietatea Bega Turism. 

''Eu imi fac datoria de a apara patrimoniul public al municipiului Timisoara si sper sa avem castig de cauza. (...). Asa cum banuiam, transferul de teren a fost unul abuziv si nu ne putem impaca deloc cu aceasta idee'', afirma primarul Nicolae Robu, la declansarea procesului. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006745 (s)