News Flash:

Primaria Deva continua demersurile pentru construirea unei centrale termice, independenta de termocentrala Mintia

6 Octombrie 2016
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria deva2
Primaria municipiului Deva continua demersurile pentru construirea unei centrale termice care sa asigure apa calda si caldura pentru populatia din oras intr-un mod independent de termocentrala Mintia, administratia locala purtand deja discutii pe aceasta tema cu reprezentantii unui investitor german. 
Primarul Mircia Muntean a declarat miercuri ca investitia ar urma sa fie executata ca o centrala termica in sistem de cogenerare, care va produce atat agent termic pentru oras, cat si curent electric ce va fi debitat in sistemul energetic national, dupa un model functional deja in Fagaras. 
'Vrem sa obtinem anul acesta toate avizele pentru punerea in functiune a centralei. Ea va functiona pe gaz metan, dar si pe pacura, atunci cand pretul acesteia va fi mai mic decat al gazelor', a declarat primarul. 
Potrivit acestuia, centrala termica ar putea asigura apa calda si caldura pentru intreg orasul. 
Primarul Mircia Muntean a mai spus ca valoarea centralei s-ar putea ridica la circa 24 milioane de euro. Costurile vor fi acoperite de investitorul german, iar acesta isi va recupera banii in timp, din prestarea serviciilor pe care le realizeaza. 
Primaria Deva mai are in plan construirea unei centrale termice pentru producerea de apa calda folosind ca sursa de energie deseurile si namolul rezultat in statiile de epurare. Investitia se ridica la circa 4 milioane de euro si ar putea fi suportata de la bugetul local. 
Decizia administratiei locale din Deva de a-si asigura noi surse de energie termica survine pe fondul starii de insolventa in care se afla termocentrala Mintia, actualul producator de agent termic pentru oras. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005137 (s)