News Flash:

Presedintele Uzbekistanului, pe moarte

2 Septembrie 2016
1092 Vizualizari | 0 Comentarii
Islam Karimov
Presedintele uzbek Islam Karimov, 78 de ani, se afla in 'stare critica' dupa o degradare neta a starii de sanatate in urma unei hemoragii cerebrale, a anuntat vineri guvernul din fosta republica sovietica din Asia Centrala, relateaza AFP.
'Dragi compatrioti, cu inima grea va informam ca starea de sanatate a presedintelui nostru s-a degradat in mod clar si ca, potrivit medicilor, el se afla intr-o stare critica', au explicat autoritatile intr-un comunicat publicat pe un site oficial, scrie Agerpres.
Comunicatul confirma faptul ca presedintele Karimov, care conduce Uzbekistanul cu o mana de fier de peste un sfert de secol, a fost spitalizat sambata in urma unei hemoragii cerebrale.
Autoritatile din aceasta fosta republica sovietica din Asia Centrala au difuzat putine informatii privind starea sanatatii presedintelui, anuntand duminica spitalizarea acestuia ceea ce a provocat speculatii intense si semne de intrebare privind un eventual deces care ar fi tinut secret.
Islam Karimov 'este spitalizat si se afla la reanimare din cauza unei hemoragii cerebrale suferite sambata dimineata. Starea sa de sanatate este considerata stabila', a scris de asemenea luni fiica presedintelui Lola Karimova-Tilliaieva, potrivit unui mesaj aparut pe Instagram.
Decesul presedintelui Islam Karimov ar arunca tara in incertitudine, Uzbekistanul neavand niciun alt lider de la independenta sa.
Islam Karimov a fost reales in martie 2015 pentru un nou mandat de cinci ani, cu peste 90% din voturi, dupa un scrutin in care nu a existat o opozitie reala si care a fost denuntat de observatorii internationali.
Acuzat de organizatii pentru apararea drepturilor omului ca a fraudat in mod regulat alegerile si a arestat in mod arbitrar sute de opozanti, Islam Karimov a fost criticat si de ONU pentru ca a permis folosirea torturii, o practica frecventa in inchisorile din Uzbekistan.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004795 (s)