News Flash:

Presedintele Tribunalului Timis intervine in ultimul scandal din Justitie: „Doar noi, cei «mici», avem obligatia de rezerva?”

22 Iulie 2018
947 Vizualizari | 0 Comentarii
timis11

Presdintele Tribunalului Timis, judecatorul Adriana Stoicescu, a reactionat, pe Facebook, dupa ultimul scandal de la varful Justitiei. Fara a o numi pe Cristina Tarcea, Adriana Stoicescu face referire la declaratiile facute de presedintele Curtii Supreme intr-un interviu recent.
In postarea publicata pe pagina sa de Facebook, presedintele Tribunalului Timis arata ca, sub pretextul obligatiei de rezerva impuse de statutul magistratului, judecatorii si descurajati de atacurile la care sunt supusi, judecatorii tac „pana la anihilarea libertatii de exprimare”. „Descurajati de atacurile suburbane, judecatorii aleg in continuare sa taca. Cu exceptia unor sinucigasi (e), obligatia de rezerva este inteleasa ca dreptul la tacere deplina, pana la anihilarea libertatii de exprimare. In schimb, mincinosii ne dau lectii de sinceritate, iar impostorii de onestitate”, scrie judecatoarea pe pagina sa de Facebook. Presedintele Tribunalului Timis face referire si politizarea justitiei, aratand ca  „politizarea este greu de inteles si inacceptabila cand e vorba de revocari, devenind absolut normala si dezirabila cand e vorba de numiri”. „Ceea ce se intampla azi sub ochii nostri este consecinta intelegerilor politice si a compromisurilor, a privirilor intoarse in alta parte. Totusi, nimeni nu a iesit public sa ameninte judecatorii supremi. Solidarizandu-ma cu colegii de la instanta suprema, copletiti de volumul de munca si supusi unor presiuni inimaginabile, ma intreb retoric daca doar noi, cei «mici», avem obligatia de rezerva? Libertatea de exprimare permite, totusi, unora sa formuleze opinii publice despre dosare pe rol? Termenul de redactare a unor hotarari poate face obiectul unei dezbateri publice? Cand legea e pentru unii muma si pentru altii ciuma, cred ca putem pleca cu totii acasa”, mai scrie Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook. Contextul in care vine reactia presedintelui Tribunalului Timis Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatorul Cristina Tarcea a declarat intr-un interviu pentru Realitatea TV ca revocarea Laurei Codruta Kovesi a fost „inadmisibil de mult politizata”. In acelasi interviu, presedintele Curtii Supreme l-a criticat pe ministrul Justitiei Tudorel Toader, care a si reactionat pe Facebook. „Sa intelegem ca este normal ca un judecator de rang inalt sa faca politica? Sa intelegem ca nu este normal ca un ministru sa critice un judecator, dar este normal ca un judecator sa critice un ministru?”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook. O alta declaratie a presedintei Inaltei Curti care a starnit controverse e cea referitoare la impunerea termenului de 1 septembrie pentru motivarea tuturor deciziilor din dosarele penale judecate la Inalta Curte. Cristina Tarcea a declarat ca in caz contrar va sesiza Inspectia Judiciara.
Adevarul.ro


facebook justitiei cristina tarcea adriana stoicescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006093 (s)