News Flash:

Presedintele si vicepresedintele Tribunalului Caras-Severin au contestat decizia privind revocarea lor din functie

21 Iulie 2016
1218 Vizualizari | 0 Comentarii
Rustin Ciasc
Rustin Ciasc, presedintele Tribunalului Caras-Severin, si Gabriela Stuparu, vicepresedintele institutiei, au contestat hotararea de revocare a lor din functii, emisa saptamana trecuta de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii. 
'Hotararea nu este definitiva si nu poate fi pusa in aplicare, intrucat este supusa la doua cai de atac. Prin urmare, noi ne continuam mandatele de presedinte si vicepresedinte ai Tribunalului Caras-Severin. Am si exercitat contestatie impotriva Sectiei pentru judecatori. Inca nu am motivat-o, deoarece nu am primit, deocamdata, motivarea Hotararii respective. Termenul este de 20 de zile de la pronuntare', a precizat, pentru AGERPRES, presedintele Tribunalului Caras-Severin. 
Potrivit acestuia, cele doua cai de atac sunt la CSM, respectiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). 
'CSM a aprobat raportul Inspectiei Judiciare, unde ni s-au reprosat unele probleme privind constituirea dosarului electronic la nivelul Tribunalului si, implicit, al Judecatoriilor. Este vorba de acea scanare a documentelor din dosar, insa, conform celor adoptate in Hotararea presedintilor de Tribunale, de la sfarsitul anului 2014, organizata la Tribunalul Municipiului Bucuresti, cu participarea ministrului Justitiei de atunci, Robert Cazanciuc, s-a dispus autonomia fiecarei instante, fiecarui Tribunal in parte in ceea ce priveste implementarea acestei proceduri de scanare, in functie de resursele disponibile, astfel incat Colegiul de conducere al Tribunalului Caras-Severin a luat decizia sa scaneze doar documentele importante din dosar, chestiune, de altfel, comunicata Curtii de Apel Timisoara', a argumentat Rustin Ciasc. 
Potrivit presedintelui Tribunalului Caras-Severin, conducerii i s-au imputat si unele incalcari regulamentare constand in imixtiunea Colegiului de conducere in domeniul de competenta al Colegiului de conducere al Judecatoriei Resita. El a explicat ca acest organism nu putea fi insa constituit, atat prin absenta permanenta a membrului de drept, Judecatoria Resita fiind lipsita aproape un an de presedinte al acesteia, cat si prin absenta temporara a membrilor alesi ai acelui colegiu de conducere, iar, practic, fara setul de masuri adoptat de colegiul de conducere al Tribunalului Caras-Severin, Judecatoria Resita nu ar fi putut functiona din punct de vedere organizatoric si managerial. 
In plus, s-au reprosat anumite aspecte legate de intarzierea propunerii de numire a unui judecator in functia de presedinte al Judecatoriei Oravita, la sfarsitul anului 2013, inceputul anului 2014, chestiune transata, insa, printr-o hotarare anterioara a Consiliului Superior al Magistraturii. 
Rustin Ciasc se afla la cel de-al doilea mandat de presedinte al Tribunalului Caras-Severin, ocupand aceasta functie de 11 ani. Mandatul sau urmeaza a se incheia pe 1 ianuarie 2017. 
Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis revocarea din functie a presedintelui Tribunalului Caras-Severin, judecatorul Petru Rustin Ciasc, si a vicepresedintelui aceleiasi instante, Gabriela Stuparu. 
CSM a aprobat joi raportul Inspectiei Judiciare avand ca obiect "verificarea modului de indeplinire de catre judecatorii cu functii de conducere a atributiilor manageriale de planificare, organizare, coordonare, control-reglare si comunicare, precum si respectarea obligatiilor prevazute de legi si regulamente, pentru a asigura buna functionare a instantelor si calitatea corespunzatoare a serviciului public la Curtea de Apel Timisoara si la instantele arondate", potrivit site-ului CSM. 
De asemenea, Sectia pentru judecatori a aprobat efectuarea, de catre Inspectia Judiciara, a unui control la Judecatoria Resita pentru verificarea modului de remediere a deficientelor constatate la aceasta instanta, intr-un termen de 8 luni de la data aprobarii prezentului raport. 
CSM a mai dispus efectuarea de catre conducerile instantelor a demersurilor necesare in vederea asigurarii stabilitatii la nivelul functiilor de conducere, in sensul ocuparii acestora prin numire, si adoptarea, de catre conducerile judiciare, a masurilor adecvate in scopul organizarii eficiente a activitatii instantelor in cadrul carora au fost identificate disfunctionalitati, pentru remedierea deficientelor constatate. AGERPRES

caras-severin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009653 (s)