News Flash:

Presedintele Italiei a demisionat!

14 Ianuarie 2015
1245 Vizualizari | 0 Comentarii
Giorgio Napolitano
Presedintele italian Giorgio Napolitano, in varsta de 89 de ani, a demisionat miercuri, a anuntat presedintia Republicii intr-un scurt comunicat. Napolitano "a semnat in aceasta dimineata, la ora 10.35 (11.35 ora Romaniei) actul de demisie. Secretarul general al presedintiei (...) va comunica oficial (demisia) presedintilor Senatului, Camerei Deputatilor si Consiliului de Ministri", adauga comunicatul.
Reales in aprilie 2013 in lipsa unui acord in Parlament cu privire la un alt candidat, Napolitano nu si-a ascuns niciodata intentia de a demisiona inainte de incheierea celor sapte ani de mandat, in 2020, din cauza varstei inaintate si a problemelor de sanatate.
Cursa pentru gasirea unui succesor al acestuia a fost lansata la jumatatea lui decembrie, atunci cand Napolitano a anuntat ca intentioneaza sa nu mai ramana mult timp la conducerea tarii, asigurand ca isi va termina mandatul odata cu incheierea presedintiei italiene a UE.
Dupa demisia sa oficiala, Parlamentul se va reuni in decurs de 15 zile in sesiune comuna, cu membrii Senatului, Camerei Deputatilor si 58 de delegati regionali, pentru alegerea noului presedinte. Mediafax.ro

napolitano
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006923 (s)