News Flash:

Presedintele Iohannis si-a inceput vizita de stat la Luxemburg

6 Iunie 2016
983 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant
Presedintele Klaus Iohannis a ajuns luni la Luxemburg, unde efectueaza o vizita de stat timp de doua zile, la invitatia Marelui Duce Henri.
Seful statului va avea intrevederi cu Marele Duce Henri, cu prim-ministrul Xavier Bettel, insotit de alti membri ai Guvernului luxemburghez, cu presedintele Camerei Deputatilor, Mars di Bartolomeo, si cu ministrul Afacerilor Externe, Jean Asselborn.
Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, discutiile presedintelui Iohannis cu inaltii oficiali luxemburghezi vor viza identificarea de posibilitati concrete de dezvoltare si aprofundare a relatiilor politice si sectoriale dintre Romania si Marele Ducat de Luxemburg, cu accent pe extinderea cooperarii economice, precum si in domeniile cercetarii, dezvoltarii si inovarii industriale.
In marja vizitei va fi semnat Programul de schimburi in domeniile stiintei si tehnologiei, educatiei, culturii si sportului intre Guvernul Romaniei si cel al Marelui Ducat de Luxemburg pentru anii 2016 — 2021.
In discutii vor fi abordate si teme actuale ale agendei europene si modalitatile de gestionare a provocarilor interne si externe complexe, inclusiv din vecinatate, cu care se confrunta in prezent Uniunea Europeana. O alta tema prioritara de discutie va fi reprezentata de pregatirea Summitului NATO care se va desfasura la Varsovia in luna iulie.
Presedintele Iohannis va avea si discutii cu oameni de afaceri reprezentativi pentru economia luxemburgheza, precum si cu reprezentanti ai sectorului financiar, la Camera de Comert din Luxemburg, in vederea stimularii cooperarii economice bilaterale si a investitiilor in Romania.
De asemenea, seful statului va avea o intrevedere cu profesorii si studentii romani ai Universitatii din Luxemburg, va vizita Centrul urban Esch/Belval si va participa la o ceremonie organizata de Primaria din Luxemburg cu ocazia vizitei de stat.
Seful statului efectueaza aceasta deplasare externa alaturi de sotia sa, Carmen Iohannis.
Din delegatia care il insoteste pe presedintele Iohannis mai fac parte consilierii prezidentiali Leonard Orban, Sergiu Nistor, Andrei Muraru, Bogdan Aurescu, Cosmin Marinescu.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005513 (s)