News Flash:

Presedintele CJ Timis, nemultumit ca Directia Judeteana pentru Cultura vrea declasificarea Muzeului National Banatul

22 Iulie 2016
963 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul Banatului din Timisoara
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Timis, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri ca dezavueaza intentia conducerii Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National (DJCPN) de a cere declasificarea Muzeului National al Banatului (MNB), aflat in subordinea CJ. 
''Nu sunt de acord cu o anumita parte, cel putin, a raportului DJCPN, potrivit caruia fac demersuri pentru declasificarea acestui muzeu de la muzeu de interes national sa redevina de interes local. Dincolo de faptul ca nu au competente in sensul acesta (cei de la DJCPN, n.r.), ca institutie, as vrea sa-i rog sa treaca dincolo de pasiuni personale. Acest muzeu trebuie sa treaca dincolo de pasiuni politice. Chiar m-am implicat in acest demers (pentru ca Muzeul Banatului si cel de Arta sa urce la rangul de interes national, n.r.) in perioada in care eram membru al Guvernului (Ponta, n.r.). Ca sa ajunga ambele muzee de interes national, s-a lucrat foarte mult, iar prin gestul lor fac rau judetului si orasului'', a explicat presei Sorin Grindeanu. 
El a precizat ca daca raportul corpului de control al CJ Timis va demonstra ca va fi nevoie de o schimbare de management pentru remedierea situatiei la MNB o va face, dar acest aspect ''nu are legatura cu nivelul de clasificare a muzeului, ci dimpotriva''. 
Recent, DJCPN Timis a facut publice rezultatele unui control efectuat la MNB, dupa ce apa de ploaie s-a infiltrat prin acoperisul descoperit si neprotejat de constructor, afectand unele artefacte. Directorul DJCPN Timis, Sorin Predescu, a afirmat ca va cere revizuirea acordarii rangului de muzeu de importanta nationala, Muzeului Banatului. AGERPRES

sorin grindeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004602 (s)