News Flash:

Presedintele Camerei Deputatilor din Italia: Romania trebuie sa faca parte din Schengen

22 Martie 2016
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
schengen2
Presedintele Camerei Deputatilor din Republica Italiana, Laura Boldrini, a declarat, marti, in Parlamentul Romaniei, ca Romania a indeplinit criteriile prevazute si ar trebui sa faca parte din spatiul Schengen, afirmand ca Italia sustine si reafirma aceasta pozitie.
''In 2012 am fost printre primele tari care au eliminat restrictiile temporare impuse lucratorilor romani si astazi Italia reafirma ca Romania a indeplinit criteriile prevazute si ar trebui sa faca parte din spatiul Schengen. Noi sustinem aceast potitie si eu astazi o reafirm'', a declarat presedintele Camerei Deputatilor din Republica Italiana, Laura Boldrini, in Parlamentul Romaniei.
Ea a afirmat ca libera circulatie este unul dintre principiile fondatoare ale UE si este de neconceput ca ar putea exista categorii diferite de cetateni europeni si anume ca o parte dintre cetatenii UE pot calatorii liber, iar altii se confrunta cu obstacole.
Boldrini a criticat acordul incheiat intre UE si Marea Britanie, afirmand ca submineaza egalitatea lucratorilor UE.
''Sunt convinsa ca acest acord care a fost incheiat intre UE si Regatul Unit al Marii Britanii este unul care submineaza egalitatea dintre lucratorii din anumite tarii si cei ai unui anumit stat al UE. In schimb, egalitatea cetatenilor european este un punct de plecare al UE de la care s-a facut o derogare o singura data. Cei care au platit pretul au fost chiar cetatenii romani si cei bulgari. Ma preocupa ca acest lucru este din nou pus in discutie la nivelul UE'', a spus Boldrini.

laura boldrini
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006394 (s)