News Flash:

Presa rusa, despre alegerile din Republica Moldova: Rezultatele sunt "o palma pentru Europa"

2 Decembrie 2014
1086 Vizualizari | 0 Comentarii
Presa rusa a apreciat joi ca alegerile parlamentare de duminica din Republica Moldova, in urma carora Partidul Socialistilor s-a clasat pe primul loc, reprezinta "o palma pentru Europa" si arata ca "pozitiile fortelor proeuropene din aceasta tara sunt slabe".
Potrivit ziarului rus Nezavisimaia Gazeta (NG), victoria socialistilor la alegeri a fost o adevarata surpriza pentru multi.
"Toti s-au obisnuit ca in ultimii 15 ani cea mai mare sustinere din partea populatiei o primeau comunistii, desi tara este condusa de o coalitie formata din partide mai putin populare", scrie NG, intr-un articol cu titlul "Vladimir Putin l-a intrecut pe cancelarul german la alegerile din R.Moldova".
NG apreciaza ca "Partidul Socialistilor, protejat de Moscova, i-a depasit pe liberal-democratii sustinuti de Berlin".
"Socialistii au castigat aceste alegeri datorita lozincii «Moldova va fi un stat prosper doar alaturi de o Rusie puternica», precum si datorita presedintelui Vladimir Putin, care s-a intalnit cu liderul PSRM. Aceasta intalnire a fost un semnal pentru alegatorii moldoveni", scrie publicatia.
In opinia NG, Partidul Socialistilor a primit o parte din voturi pe care trebuia sa le obtina Partidul Patria, exclus anterior din cursa electorala din R.Moldova.
Ziarul denunta numarul mic de sectii de votare in Rusia, mentionand ca "aproape o treime din cetatenii moldoveni cu drept de vot nu au reusit sa voteze".
Saptamanalul rus Pravda afirma, de asemenea, ca "rezultatele alegerilor din R.Moldova reprezinta o palma pentru Europa".
Publicatia evoca "vizitele foarte dese ale diplomatilor occidentali in ultima perioada", subliniind ca partidele proruse au obtinut totusi rezultate foarte bune.
La randul sau, ziarul Rossiskaia Gazeta (RG) afirma ca "falsificarile grave la alegerile din Republica Moldova duc tara spre un conflict civil".
"Cum va fi pozitia Chisinaului fata de Transnistria si care este probabilitatea unui razboi civil dupa aproape 20 de ani de liniste? Se va orienta R.Moldova spre integrarea in Uniunea Europeana, desi trebuie sa inteleaga ca este una dintre cele mai sarace tari si nimeni n-o asteapta in Europa, sau va prefera sa consolideze relatiile cu Rusia, unde muncesc peste 700.000 de moldoveni?", intreaba RG, in editia electronica de luni. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1388 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008797 (s)