News Flash:

Premiera la Timisoara, de Ziua Pompierilor

14 Septembrie 2016
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
ziua pompierilor 1
Ziua Pompierilor a fost sarbatorita la Timisoara, marti, pentru prima data, printr-un ceremonial militar si religios care s-a desfasurat in fata Catedralei Mitropolitane, in prezenta oficialitatilor locale si judetene si a unui numeros public. 
'Ostirea romana din toate vremurile a fost alaturi de poporul roman (...), iar din sanul acestuia se desprinde o arma care este zi si noapte alaturi de noi in timp de pace si de razboi. Aceasta arma este permanent in stare de veghe si de lupta. Aveti intotdeauna ca transee apa si foc, de aceea il rog pe bunul Dumnezeu sa biruiti intotdeauna apa si focul, salvandu-i pe fratii nostri care de multe ori sunt in necazuri. Va declar de astazi ostasi frati ai natiei romane, pentru ca sunteti unitatea cea mai apropiata de orice om din tara. Ati intrat cu cinste in cultura numarului 112', a spus Mitropolitul Ioan al Banatului, la ceremonial. 
Evenimentul a fost marcat mai evident in acest an, deoarece Ziua Pompierilor este fixata in preajma praznicului Sfantului Iosif cel Nou de la Partos (15 septembrie), adoptat de curand ca sfant protector al pompierilor. 
In urma cu circa 300 de ani, sfantul, care era episcopul Timisoarei, a salvat orasul de la un mare incendiu care a mistuit casele, iar pompierii nu-l puteau stinge. 'Prin rugaciunile sale fierbinti, a venit ploaie mare care a potolit sinistrul, iar pompierii au putut lichida incendiul', a afirmat Mitropolitul Ioan al Banatului pentru AGERPRES. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1405 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009958 (s)