News Flash:

Povestea Lidiei, tanara imobilizata in scaun cu rotile care ajuta copiii defavorizati, a impresionat o tara intreaga – Video

9 Iulie 2018
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
Lidia Leahu

Lidia Leahu a fost diagnosticata la 14 ani cu o boala rara, distrofie musculara degenerativa. Tanara a ajuns in scaun cu rotile, dar acest lucru nu a oprit-o sa isi atinga visele. Nu a putut sa profeseze in domeniul pe care l-a studiat, insa a reusit sa faca toate lucrurile de care este pasionata. Este frumoasa si talentata, pasionata de modeling, picteaza, scrie poezii, dar – mai ales – ajuta oameni aflati in situatii speciale.

Lidia a infiintat o asociatie, prin care desfasoara campanii si proiecte de ajutorare a tinerilor cu dizabilitati. Povestea ei a ajuns in atentia presei nationale dupa ce Antena 1 a facut in luna mai a acestui an un reportaj despre ea, la emisiunea „Totul pentru dragoste”. A scris despre ea si ziarul Libertatea, iar in urma cu doua zile a fost invitata din nou la un post de televiziune, la emisiunea „Previziuni” de la Antena 3, unde a fost catalogata #EROINAZILEI.

Aradeanca Lidia Leahu are 32 de ani si are un master in Buget Public, Piete Financiare si Banci. Nu a putut sa isi faca o cariera in domeniu pentru ca boala nu i-a permis, insa a reusit sa faca alte lucruri de care este pasionata. Printre ele, sa ajute oameni aflati in situatii speciale, la fel ca ea. Este presedintele asociatiei „Abilidy”, prin care desfasoara doua proiecte in scoli, pana la sfarsitul anului 2019, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Arad.

„Ii multumesc Inspectoratului Scolar Arad ca a avut incredere si a vazut proiectul ca ceva bun, care sa aduca valoare in casa copiilor. La unul dintre proiecte vin cu un seminar, pornind de la povestea mea de viata si vreau sa fie un proiect motivational, pentru ca si eu am trecut prin scoala si am avut o stima de sine foarte scazuta, la fel, alti colegi de ai mei au avut si vreau sa le dovedesc si sa le arat ca indiferent de situatia cu care se confrunta – poate vin din familii defavorizate, poate au o boala, cum am eu – au cel putin o abilitate sa o puna in valoare si sa creada in ei si in potentialul lor… si sigur isi vor realiza visurile. Prin al doilea proiect le vom vorbi despre accidente, pentru ca am intalnit prin spitale, cand am fost, tot felul de accidente stupide. De exemplu, daca au cazut cu bicicleta si au ramas, tineri, in scaune rulante, pana la cazut de pe pom… sau ce sa mai spunem de accidente de motociclete sau de masini. Mai ales acum, in perioada verii, vreau sa atrag atentia asupra accidentelor la bazinul de inot, pentru ca foarte multi sar in cap, isi fractureaza coloana si raman in scaun rulant pentru toata viata… si se schimba intr-o fractiune de secunda totul. Vrem sa le vorbim tinerilor, cumva sa ii facem sa constientizeze, sa fie putin responsabili… nu sa ii facem sa le fie frica, dar eu zic ca daca vom salva macar cativa oameni sa nu ajunga in scaun rulant, visul nostru se indeplineste. Ii mai lasam pe cei care doresc – nu-i obligam pe niciunul! – sa se aseze intr-un scaun rulant si facem activitati sportive, ceva concursuri, ca sa vada cum e. Chiar acum am inceput proiectul, copiii sunt foarte incantati si ma bucur”, a spus Lidia in emisiunea „Previziuni”, moderata de Nadina Campean. Vezi inregistrarea integrala AICI.

„Atipic Beauty” – Cand nu este pe catwalk, scrie poezii sau picteaza

Tanara si-a deschis si un blog – lidialeahu.ro, unde a reusit sa duca mai departe mai multe povesti de viata care fac parte din proiectul „The Scar” – Cicatricea,  primul proiect al asociatiei „Abilidy”.

Cand are timp si inspiratie, scrie poezii sau picteaza, asta daca nu este pe catwalk, pentru ca este si model.

„De mai bine de un an m-am alaturat unui proiect minunat, proiectul «Atipic Beauty», fiind model in scaun rulant, defiland pe podium alaturi de alte 11 modele in scaune rulante, oameni curajosi, cu povesti de viata impresionante. Cred ca impreuna putem face o lume mai buna!“, a spus Lidia Leahu pentru Libertatea.

Visul Lidiei, simplu: „Am mai multe visuri, care au acelasi fundament. Ajutandu-ma pe mine, sa-i ajut si pe cei din jurul meu“.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004776 (s)