News Flash:

Ponta si Iohannis, fata in fata la prima dezbatere din campanie. Cine a castigat?

12 Noiembrie 2014
1329 Vizualizari | 0 Comentarii
Prima dezbatere televizata dintre cei doi candidati la presedintia Romaniei, desfasurata marti seara la Realitatea TV, s-a terminat cu un scor dezastruos pentru Klaus Iohannis. La prima vedere se poate spune cu usurinta ca premierulVictor Ponta a fost de nota 8, iar primarul Sibiului abia a reusit sa se ridice la nivelul notei 2.

Mult mai bine pregatit, documentat, cu raspunsuri concrete, sustinute de dovezi indubitabile, prezentate in fata camerelor de luat vederi, premierul Victor Ponta si-a bagat adversarul in corzi. Luat prin surprindere de fiecare intrebare a moderatorului, Klaus Iohannis a reusit sa dea doar raspunsuri evazive, folosind lozinci bune pentru o campanie electorala fara a oferi solutii concrete la chestiunile puse in discutie.

Inca de la inceput, Victor Ponta a declarat transant ca: " Scopul acestei intalniri nu e cine apare mai bine in dezbatere, ci cum vedem viitorul Romaniei in urmatorii 5 ani, ce dorim sa schimbam. Eu doresc sa schimb tot ce s-a schimbat in ultimii 10 ani. Vreau sa ascultam si sa aratam respect pentru toata lumea. Cred ca Romania, dupa zece ani de dezbinare, are nevoie de pace, de dialog si de un inceput care sa stearga lucrurile rele din trecut".

De cealalta parte, Iohannis a recunoscut ca nu stia nici macar care e tematica si formatul dezbaterii.  Pe parcursul emisiunii, ca un boxer inghesuit in colt, Iohannis a "incasat" replicile si intrebarile premierului Ponta, fara sa poata raspunde concret. O intrebare delicata a fost cea referitoare la evenimentele din vara lui 2012. 

"A fost lovitura de stat in vara lui 2012 sau nu? Ca am vazut ca ati avut declaratii contradictorii pe aceasta tema", a punctat Victor Ponta. Scapat din tirul replicilor datorita pauzei publicitare, Iohannis a oferit apoi un raspuns pe care cu siguranta electoratul sau nu-l astepta: "Pentru 2012, chestiunea a fost analizata de CCR care a constatat ca procedurile au fost legale".

In partea a doua, discutiile despre coruptie, justitie, buget, pensiiTVAeconomie, FMI au fost tot atatea puncte marcate de premierul Victor Ponta.

In final, candidatul PSD a pus bomboana pe coliva lui Iohannis: "Am candidat, si nu as fi candidat niciodata impotriva lui Crin Antonescu, pentru a duce la capat proiectul USL care a promis oamenilor sa ne scape de regimul Basescu si de a face dreptate oamenilor". sursa: BZI.ro

dezbatere televizata candidati klaus iohannis victor ponta pensii tva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006531 (s)