News Flash:

Ponta: "Sanctionez comportamentul unor oficiali maghiari, sunt o rusine pentru valorile UE"

16 Septembrie 2015
1099 Vizualizari | 0 Comentarii
Ponta4
Victor Ponta a precizat marti ca nu doreste sa raspunda provocarilor venite din partea unor reprezentanti guvernamentali maghiari, dar unii au un comportament care arata ca sunt o "rusine pentru valorile UE", unii decidenti politici nefiind cu nimic mai buni decat cei din Siria sau Libia.
"Nu doresc sa raspund la provocarile venite din partea unor reprezentanti guvernamentali maghiari - dar cititi relatarea de mai jos si veti intelege indignarea pe care o simt, ca om si cetatean european, fata de mentalitati si atitudini pe care Europa le-a vazut doar in anii 1930-40!", scrie premierul Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook, referindu-se la modul in care guvernul ungar a reactionat la criticile liderilor europeni fata de modul in care Ungaria a gestionat problema migrantilor.
Ponta mai spune ca, dat fiind comportamentul unor oficiali de la Budapesta, acestia sunt o rusine pentru valorile UE.
"Ca multi alti lideri politici europeni am datoria sa atrag atentia si sa sanctionez comportamentul constant al unor oficiali guvernamentali de cel mai inalt nivel din Ungaria. Acestia sunt o rusine pentru cultura si valorile Uniunii Europene; si in atitudinile antisemite, si in ceea ce priveste tratamentul minoritatilor de toate tipurile, si acum in timpul crizei refugiatilor!", mai spune premierul.
Victor Ponta spune ca "sarma ghimpata, legi agresive, inchisori si brutalitate cu siguranta nu vor rezolva problema - doar vor arata ca in Ungaria, in inima Europei, sunt decidenti politici cu nimic mai buni decat cei din Siria, Libia sau alte tari din care fug respectivii refugiati!"
"Cred in solidaritate, in solutii rationale si sustenabile si mai ales in superioritatea valorilor europene - ce vedem in ultimele zile in Ungaria este in totala contradictie tocmai cu aceste obiective si valori!", conchide seful Executivului.
Ponta face trimitere la informatiile potrivit carora ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a catalogat "extremiste" declaratiile facute de Gianni Pitella, liderul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor Europeni, care a comparat masurile antiimigratie luate de Guvernul Ungariei cu perioada nazista.
"Declaratiile extremiste facute de domnul Gianni Pitella sunt incorecte", a reactionat seful diplomatiei ungare, citat de MTI. Pitella afirmase ca "gardul metalic construit de Ungaria pare o revenire pe vremea lui Hitler". Peter Szijjarto le-a cerut socialistilor europeni sa inceteze "campania de minciuni" la adresa Ungariei.
Ponta: Decizia de a face un gard de jur imprejur scoate Ungaria din Europa
Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat marti, la Antena 3, ca decizia oficialilor de la Budapesta de a ridica un gard de-a lungul frontierei pentru a stopa valul de refugiati scoate Ungaria din Europa.
"Povestea asta ca Ungaria isi face gard de jur imprejur denota un mod de gandire care scoate Ungaria din Europa", a spus Ponta, la Antena 3. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004828 (s)