News Flash:

Ponta il propune pe ministrul Apararii, Mircea Dusa, ca premier INTERIMAR. Reactia lui Duşa

4 Noiembrie 2015
1606 Vizualizari | 0 Comentarii
mircea dusa
Premierul Victor Ponta spune ca va propune ca, pana la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apararii, Mircea Dusa, sa fie premier interimar.
UPDATE - Dusa, propus de Ponta premier interimar: Sa vedem daca domnul presedinte va accepta
Mircea Dusa, propus de Victor Ponta premier interimar, spune ca asteapta sa vada daca presedintele Klaus Iohannis va fi de acord cu aceasta nominalizare.
"Am avut in cursul acestei dimineti o discutie cu presedintele partidului domnul Dragnea si cu primul ministru legat de gestionarea ca premier interimar. Sa vedem daca domnul presedinte va accepta. Astept sa vad daca domnul presedinte va fi de acord cu nominalizarea mea ca premier interimar", a spus Dusa.
El a adaugat ca un premier interimar gestioneaza doar problemele curente pana la desemnarea unui nou premier.
"Astazi, la ora 16.00, va avea loc ultima sedinta a acestui Guvern. In aceasta seara, ii voi transmite presedintelui Iohannis demisia mea si propunerea ca Mircea Dusa sa fie premier interimar pana se desfasoara toate procedurile prevazute de Constitutie pentru numirea unui nou premier. Am facut o proupunere de premier interimar pentru ca sunt un om serios si ma intereseaza ce se intampla cu Guvernul. Ii trimit presedintelui Iohannis si o propunere ca sa stiu ca este cineva care se ocupa 24 de ore din 24 ca toate lucrurile sa fie cum trebuie", a declarat premierul demisionar Victor Pota.
Intrebat cand a luat aceasta decizie si daca s-a consultat cu ministrii, Ponta a spus ca aseara a vorbit cu Oprea si cu alti ministri care l-au sustinut si carora le-a spus ca aceasta este decizia corecta.
"Le-am spus ca asta este decizia corecta pentru ca in tara este o stare de tulburare, de incertitudinesi ca este pacat sa stricam ce am facut bun pana acum. Noi suntem o echipa guvernamentala, o echipa de coalitie si era normal sa luam o asemena decizie. (...). Problemele nerezolvate le va rezolva viitorul premier", a conchis Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca isi depune mandatul si ca spera ca demisia guvernului sau satisface cerintele oamenilor care au fost in strada, adaugand ca este nevoie de solutii rationale. Ponta considera ca supararea cetatenilor nu trebuie sa degenereze in violenta stradala, de aceea demisia Guvernului este cea mai oportuna solutie.
"Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii si dorinta din nou legitima de a avea responsabilitati mai mari decat cele ale patronilor de la firma respectiva. Oamenii simt nevoia de mai mult si ar fi o mare greseala din partea mea sa ignor acest lucru. Nu vreau si nu cred ca este corect sa las aceasta responsabilitate nici in seama celor care au fost in teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, ministrilor, sunt gata sa fac eu acest gest pe care o parte importanta din societate il asteapta si, evident, incepand cu ziua de astazi, imi depun mandatul de prim-ministru, implicit, si al Guvernului Romaniei si fac acest lucru, pentru ca in anii in care am facut politica, rezist la orice batalie cu adversarii politici, niciodata insa nu ma bat cu oamenii si cred ca ar fi o mare greseala si cred ca am avea toti de suferit", a spus premierul Victor Ponta.
Peste 25.000 de persoane au manifestat, marti seara, in Capitala, pentru a-si exprima revolta in legatura cu incendiul din 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Bucuresti si pentru a cere demisia celor responsabili. In incendiul din Clubul Colectiv, 32 de oameni au murit, iar alti aproximativ 200 au fost raniti.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004787 (s)