News Flash:

Pompierii militari au continuat in timpul noptii sa evacueze apa din sutele de locuinte inundate

30 Iunie 2016
1019 Vizualizari | 0 Comentarii
pompieri la inundatii
Pompierii militari au continuat si noaptea evacuarea apei din casele si curtile inundate din zonele afectate de ploi, activitatile de diminuare si inlaturare a efectelor inundatiilor continuand si pe parcursul acestei zile, se arata intr-un comunicat remis AGERPRES, de catre ISU Semenic al judetului Caras-Severin. 
Potrivit reprezentantilor ISU, din cauza cantitatilor mari de precipitatii care au cazut in ultimele 24 de ore, circa 300 de persoane au fost evacuate, marti, la nivelul judetului Caras-Severin si aproximativ 800 de locuinte au fost afectate. 
'Cele mai afectate de inundatii au fost localitatile Bocsa, Ramna, Resita, Valeapai si Remetea Poganis unde a fost necesara evacuarea preventiva a aproximativ 300 de persoane, fiind inundate peste 800 de locuinte. La nivelul ISU Semenic a fost operationalizata grupa operativa si a fost crescuta capacitatea operationala prin suplimentarea numarului de efective. Peste 170 de pompieri militari au fost concentrati in zonele afectate de inundatii pentru a interveni in sprijinul populatiei. Alaturi de pompierii militari, la interventii au participat si serviciile voluntare pentru situatii de urgenta, jandarmi, precum si reprezentanti ai comitetelor locale pentru situatii de urgenta. In sprijinul inspectoratului nostru au fost dislocate forte din cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta ale judetelor Mehedinti si Dolj. Inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Semenic a coordonat activitatea fortelor din teren, deplasandu-se in cele mai afectate localitati', se arata in comunicat. 
Cantitatile mari de precipitatii care au cazut in ultimele 24 de ore au provocat inundatii in localitatile Resita si cartierele apartinatoare (Calnic, Moniom, Terova), Bocsa, Ezeris, Ramna, Valeapai, Farliug, Remetea Poganis, Dezesti, Binis, Izgar, Oravita, Bradisoru de Jos si Sosdea. 
Avand in vedere numarul mare de solicitari din partea populatiei, peste 350 de apeluri la numarul de urgenta 112, in doar 12 ore, s-a intervenit in prima faza, cu prioritate, pentru evacuarea persoanelor si salvarea acestora, iar dupa finalizarea acestei activitati s-a actionat pentru evacuarea apei din case si curti.
Misiunile pompierilor s-au desfasurat in conditii grele, din cauza drumurilor blocate sau acoperite de apa, dar s-au depus eforturi pentru a raspunde tuturor solicitarilor persoanelor aflate in dificultate, se precizeaza in acelasi comunicat. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005182 (s)