News Flash:

Politisti timisoreni RETINUTI pentru luare de mita

21 Noiembrie 2015
1393 Vizualizari | 1 Comentarii
mita
Cinci din cei sase politisti de la Sectia 1 din Timisoara care au fost ridicati de la serviciu de procurorii DGA, fiind suspectati ca solicitau bani de la soferii care comiteau contraventii in trafic, cu promisiunea ca vor interveni pentru acestia, au fost retinuti, iar unul e cercetat in libertate. 
Cinci din cei sase politisti, din Timisoara, suspectati de luare de mita au fost retinuti
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, procurorii au emis ordonante de retinere pe numele agentilor de politie Alexandru Mihaita Catana, Sever Florentin Stan, Nicolae Gabriel Soare, Cristian Gabriel Dragut si Aurel Rogojinaru.
"In perioada noiembrie-decembrie 2014, inculpatii, in calitate de lucratori de Politie cu atributii in constatarea si sanctionarea contraventiilor, au pretins sau primit bani sau alte foloase, ori au acceptat promisiuni de bani sau alte foloase de la persoanele cu privire la care au constatat ca au savarsit contraventii, in special la regimul circulatiei pe drumurile publice, pentru a nu le aplica sanctiunile prevazute de lege si pentru a nu lua masurile legale", se arata in comunicat.
Cei cinci urmeaza sa fie prezentati, vineri, instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva.
Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Mihaela Pop, a declarat ca al saselea politist va fi cercetat in stare de libertate, pentru complicitate la luare de mita, fapta pe care a recunoscut-o in cadrul audierilor.
Joi dimineata, sase politisti de la Sectia 1 din Timisoara au fost ridicati de la serviciu de procurorii Directiei Generale Anticoruptie (DGA), scrie ziuadevest.ro.
Surse din randul anchetatorilor declarau ca politistii au fost monitorizati timp de mai multe luni de catre ofiterii DGA, in acest timp agentii fiind inregistrati video sau ambiental cand cereau bani de la soferii care comiteau contraventii in trafic, cu promisiunea ca vor interveni pentru acestia.
La iesirea din sediul Sectiei 1 de Politie din Timisoara, cei sase agenti, imbracati in uniforme, le-au spus jurnalistilor ca nu stiu de ce sunt ridicati de procurori.

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006443 (s)