News Flash:

Podurile Eroilor si Stefan cel Mare din Timisoara vor fi reabilitate. A fost alocata suma de peste 3 milioane de euro

30 Iulie 2015
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
podul eroilor
Cele doua poduri ale Timisoarei, Stefan cel Mare si Eroilor, ar urma sa fie reabilitate cu bani de la bugetul local. Consilierii locali urmeaza sa aprobe studiile de fezabilitate pentru aceste investitii.
Ambele documentatii au fost intocmite de catre o firma din Iasi, Pod Proiect SRL.
In cazul Podului Eroilor din cartierul Iosefin, podul care duce spre fostul sediu al fabricii Elba, valoarea lucrarii de reabilitare este estimata la peste 1,3 milioane euro cu TVA cu tot. Autoritatile locale pregatesc si extinderea podului, largirea lui, motivand ca traficul este „foarte intens”, scrie tion.ro.
„Podul Eroilor, amplasat peste canalul Bega, asigura legatura rutiera intre strazile I. Vacarescu si D. Bolintineanu din municipiul Timisoara. Podul a fost construit in anul 1938 si se afla in exploatare de 76 de ani (n.r. – 77), depasind cu mult durata de exploatare pentru care a fost proiectat. Este construit pe grinzi din beton armat (…) In urma expertizei tehnice s-a constatat: starea necorespunzatoare a elementelor de rezistenta care sustin calea, a infrastructurii si a aparatelor de reazem; degradari ale malurilor si modificari de albie; degradari in zona carosabila si trotuare. Datorita faptului ca traficul care se desfasoara este foarte intens, este necesara marirea numarului benzilor de circulatie, executarea pistelor de biciclisti si modernizarea trotuarelor. Din toate aceste considerente lucrarile de reabilitare sunt impetuos necesare si oportune”, spun reprezentantii municipalitatii in referatul ce insoteste proiectul de hotarare privind aprobarea SF-ului.

consilierii locali autoritatile locale podul eroilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007320 (s)