News Flash:

Poate fi sexul o forma de fitness?

22 Septembrie 2015
1260 Vizualizari | 0 Comentarii
fa sex1
Grecii de pe insula Ikaria traiesc, in medie, cu 20 de ani mai mult decat romanii. Multi dintre ei spun ca longevitatea lor se datoreaza nu numai dietei mediteraneene, sanatoase, ci si vietii sexuale active pana dupa 65 de ani in majoritatea cazurilor. Dar poate fi sexul si o buna metoda de a arde calorii?

Se spune ca o partida de sex „arde“ intre 100 si 300 de calorii. Dar specialistii au indoieli in acest sens, potrivit upwave.com. Un studiu recent realizat de specialistii „New England Journal of Medicine“ arata ca o repriza de sex dureaza, in medie, 6 minute si consuma doar 21 de calorii. Pe de alta parte, potrivit WebMD, 30 de minute de sex pot conduce la un consum undeva intre 85 si 100 de calorii. Exista cateva solutii pentru a transforma, insa, de a combina utilul cu placutul, astfel incat sexul sa arda mai multe calorii, recomanda adevarul.ro, care citeaza upwave.com.

Sexul inainte de micul dejun: nivelul testosteronului la barbati este cel mai mare intre 7.00 si 8.00 dimineata. In plus, sexul de dimineata poate fi o incalzire buna pentru adevaratul antrenament de dinainte de a merge la serviciu.

Flexi-sex: intr-o jumatate de ora de yoga se ard intre 100 si 300 de calorii. Asadar, includerea catorva posturi de yoga in viata intima poate spori numarul de calorii consumate si o poate transforma, intr-o oarecare masura, intr-o forma de fitness, spun specialistii Upwave. 

Daca, totusi, sexul nu poate fi considerat neaparat o forma de miscare in sine, daca faci miscare, ai mari sanse sa capeti si o viata sexuala mai buna, arata studiile. Femeile care alearga sau fac alta forma de miscare cu regularitate au un libido mai crescut decat cele sedentare. De asemenea, reprizele scurte de exercitii cu greutati, de exemplu, in cazul barbatilor, cresc nivelul de testosteron si, deci, stimuleaza libidoul. 

 


insula ikaria sexul calorii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005221 (s)