News Flash:

PNL: Ponta, Adronescu, Pop si Costoiu ar trebui sa plece de pe scena politica dupa decizia CNATDCU

30 Iunie 2016
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
Ponta4
PNL a cerut joi retragerea fostului premier Victor Ponta de pe scena politica dupa recomandarea facuta de CNATDCU de retragere a titlului de doctor, impreuna cu fostii ministri Ecaterina Andronescu, Liviu Pop si Mihnea Costoiu.
"Toti cei care au tinut cu dintii pentru albirea doctoratului lui Ponta, si al altora, ar trebui sa dispara din viata publica. Rusine lor si celor care s-au conformat, de frica sau de lehamite, ordinelor privind ascunderea malpraxisului academic", potrivit vicepresedintelui PNL Raluca Turcanu. Vicepresedintele PNL a subliniat ca o serie de ministri din Guvernul PSD au incercat sa-l scape de acest scandal pe Victor Ponta prin desfiintari de comisii, schimbari de regulamente si Ordonante de Urgenta.
Potrivit sursei citate, decizia Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, prin care recomanda Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta pentru ca lucrarea nu respecta standardele de etica face dreptate pentru toti "universitarii cu titluri de doctor muncite in mod cinstit, nu plagiate sau cumparate de pe piata neagra."
''A fost nevoie de 4 ani pentru ca un plagiat evident si pentru un copil de gimnaziu sa fie recunoscut de Ministerul Educatiei. Asta e capacitatea de blocaj a PSD'', a comentat pe Facebook si europarlamentarul Cristian Preda.
Comisia Tehnica din cadrul CNATDCU, alcatuita 
Comisia Tehnica din cadrul CNATDCU, alcatuita din trei profesori universitari, a analizat lucrarea de doctorat "Curtea Penala Internationala" a lui Victor Ponta si a stabilit ca "nu respecta standardele de etica si propune retragerea titlului de doctor", invocand articolul 170 din Legea Educatiei Nationale. Raportul Comisiei Tehnice a fost finalizat si prezentat Consiliul General al CNATDCU joi dimineata. Potrivit academicianului Viorel Barbu, presedintele CNATDCU, la sedinta de joi a existat cvorum, iar din 35 de membrii prezenti, 34 au votat pentru recomandarea retragerii titlul de doctor, existand o singura abtinere, din partea lui Horia Iovu.
Din punct de vedere al procedurii, fostul premier Victor Ponta va avea la dispozitie doua saptamani pentru a contesta decizia.
Multiple cazuri de plagiat au aparut in atentia publica dupa intrarea in vigoare a Legii Educatiei in 2011, cand ministrul de atunci, Daniel Funeriu, a atras atentia asupra declansarii unei curatenii antiplagiat din universitati.Pe 18 iunie 2012, editia online a revistei Nature a publicat stirea ca Victor Ponta ''a fost acuzat ca ar fi copiat sectiuni mari ale tezei sale de doctorat in drept din 2003 din publicatii anterioare, fara sa puna referinte exacte''.
CNATDCU, care este singurul organism abilitat prin lege sa judece plagiatele din tezele de doctorat din 1995 incoace, a mai dat un verdict pe 29 iunie 2012, dar comisia a fost dizolvata de catre Liviu Pop, cel care era atunci ministrul interimar al Educatiei. Membrii comisiei sustineau atunci ca Victor Ponta a plagiat 85 de pagini cuvant cu cuvant.
De altfel pe 17 iulie 2012, Comisia de Etica din cadrul Universitatii Bucuresti a decis in unanimitate ca este vorba de plagiat. Mai mult, potrivit comisiei, acesta a plagiat intentionat, gasindu-se pasaje copiate in 115 pagini din cele 297. Singura comisie care l-a absolvit de vina a fost Consiliul National de Etica, care e decis in data de 18 iulie 2012 ca Ponta nu a plagiat. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005913 (s)