News Flash:

PMP ii cere lui Ciolos sa modifice din nou legislatia electorala

5 Septembrie 2016
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu a plecat
Presedintele executiv al PMP Valeriu Steriu i-a cerut luni premierului Dacian Ciolos sa modifice legislatia electorala, respectiv sa elimine, prin ordonanta de urgenta, CNP-ul sustinatorilor din datele necesare pentru listele de sustinere a candidatilor la alegerile parlamentare.
''Un prim obstacol il avem in momentul de fata prin ceea ce inseamna modificari necesare imediat in legislatia electorala. Legea 208 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor are o eroare materiala, anume faptul ca in art. 54, alin 5 se precizeaza ca lista sustinatorilor (...) care, in actuala lege indica faptul ca sustinatorul trebuie sa-si treaca si CNP. In lege se specifica, iar mai apoi, in anexa la Lege, se prezinta un tabel care nu mai are acest cod numeric personal'', a declarat Valeriu Steriu.
El a sustinut ca aceasta prevedere incalca legea cu privire la protectia datelor cu caracter personal.
''Adresam o scrisoare primului ministru pentru a adopta o ordonanta de urgenta pentru a modifica acest lucru. CNP nu trebuie sa apara in listele de sustinatori. Trebuie respectate dispozitiile Legii 677/2001'', a mai spus Steriu.
El a facut apel la guvernanti si in privinta calitatii hartiei pe care sunt tiparite buletinele de vot, sustinand ca slaba calitate a acesteia a dus la anularea unui numar de circa 1,2 milioane de voturi la alegerile locale.
Acest ultim scrutin a fost marcat de scandaluri privind posibila falsificare a semnaturilor de sustinere ale unora dintre candidati.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008996 (s)