News Flash:

Plutonier adjunct la UM 02541 Campulung Moldovenesc, retinut pentru trafic de influenta in legatura cu angajari in MApN

26 August 2016
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
arest la domiciliu2
Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Marius Smadici, plutonier adjunct in cadrul UM 02541 Campulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selectie si Orientare), acesta fiind acuzat ca a primit sume cuprinse intre 500 si 1.600 de euro de la persoane care doreau sa se angajeze in MApN.
Potrivit unui comunicat de presa al DNA, in perioada martie — iunie a anului curent, inculpatul a pretins si primit de la sase persoane sume cuprinse intre 500 si 1.600 de euro pentru a le facilita acestora trecerea testului psihologic, proba eliminatorie pe care persoanele respective trebuiau sa o sustina la UM 02541 Campulung Moldovenesc in vederea angajarii in cadrul MApN ca soldat gradat profesionist, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra membrilor comisiei de examinare.
De asemenea, Marius Smadici este acuzat ca le-a pus la dispozitie respectivilor candidati variantele de teste psihologice, cu o zi inainte de sustinerea testului psihologic eliminatoriu, toti cei sase fiind declarati admisi.
Totodata, unul dintre cei sase candidati a beneficiat de ajutor si in privinta probei sportive eliminatorii.
"In cazul pretinderii si primirii sumei de 1.600 de euro de la unul din cei sase candidati, inculpatul Smadici Marius a lasat sa se inteleaga ca are influenta si asupra comisiei de examinare in cadrul probei sportive eliminatorii, ce urma a fi data de persoana respectiva. Astfel, inculpatul l-a condus pe candidat in incinta unitatii militare unde a doua zi urma sa fie sustinuta proba sportiva, aratandu-i in ce va consta efectiv proba sportiva si lasandu-l sa se pregateasca pe traseul respectiv. A doua zi, in urma sustinerii testarii sportive, candidatul a fost declarat admis", arata procurorii.
Inculpatul Marius Smadici, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea a sase infractiuni de trafic de influenta, va fi prezentat vineri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004580 (s)