News Flash:

Ploile si furtunile au facut prapad in intreaga tara

15 Iunie 2018
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii cod 1

Zeci de curti si subsoluri ale unor gospodarii din mai multe localitati ale judetului Cluj au fost inundate in urma unor ploi torentiale, apa fiind scoasa cu ajutorul pompierilor ISU si a unui echipaj de voluntari, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtatorul de cuvant al ISU Cluj, Andrei Biris, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca s-a intervenit pentru evacuarea apei cu patru autospeciale si o motopompa.

”Patru autospeciale si o motopompa din cadrul ISU Cluj, dar si un echipaj de voluntari, au actionat, joi seara, in trei localitati din judet pentru scoaterea apei din peste 30 de curti si subsoluri care au fost inundate in urma ploilor torentiale inregistrate si depasirii capacitatii canalizarilor. Astfel, in Cluj-Napoca au fost doua subsoluri, situate in imobile de pe strada Timisoara, care au necesitat scoaterea apei, in municipiul Gherla s-a intervenit la 14 cazuri pe strazile Hasdatii, Ciocarliei, Emil Racovita, Gelu, Tudor Vladimirescu si Garii, cel mai afectat de ploi fiind orasul Huedin, unde au fost inundate peste 18 curti si subsoluri de pe strazile Horea, Florilor, Salcamilor, Garii, Bradului, Tabacarilor, Teilor si Aurel Munteanu”, a spus Biris.

Judetul Cluj s-a aflat joi, sub cod galben de ploi.


Circulatia este oprita vineri dimineata pe DN 75, la iesirea din localitatea Vadu Motilor catre Albac, judetul Alba, din cauza aluviunilor.

Centrul Infotrafic a informat ca pe DN 75, la iesirea din localitatea Vadu Motilor catre Albac, judetul Alba, circulatia rutiera este oprita din cauza aluviunilor care afecteaza partea carosabila pe o lungime de aproximativ 4 metri.

Se actioneaza pentru degajarea drumului public si reluarea traficului.

Nu sunt probleme de fluenta la aceasta ora.

Circulatia rutiera a fost blocata in Craiova, joi seara, dupa o ploaie abundenta. Autoritatile au cerut soferilor sa gaseasca rute ocolitoare

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a declarat joi seara ca ce mai grava situatie este la pasajul de la Bariera Valcii, unde apa depasea 2,5 metri.

Edilul le-a cerut soferilor sa ocoleasca zona, dupa ce un autoturism al carui conducator auto a ignorat avertizarile a ramas blocat in mijlocul apei.

”Suntem in continuare sub incidenta atentionarior meteorologice de ploaie abundenta si descarcari electrice. Ne confruntam cu situatii de urgenta in pasajul din Bariera Valcii, unde intervin echipe de la Politia locala, Politia rutiera si compania de apa. Asteptam in acest moment si interventia ISU pentru ca apa depaseste 2.5 metri, iar resturi vegetale blocheaza scurgerile din canale. La Consul a inceput sa se circule greu, motiv pentru care rugam soferii sa aleaga rute ocolitoare. La KM 0 (sub pasajul suprateran) ploaia deja a incetat, in curand se va circula normal”, a afirmat joi seara Genoiu.

Totodata, potrivit ISU Dolj, in mai multe zone din oras copacii au fost doborati de vantul puternic, in unele cazuri chiar pe autoturisme.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006456 (s)