News Flash:

Plecati in vacanta in aceste zile? Ce sfaturi va dau politistii timisoreni

26 Decembrie 2014
1285 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii din Timis nu prea au sarbatori. Mare parte din ei sunt la datorie de Craciun, pentru ca timisenii sa petreaca in liniste zilele de sarbatoare.
Oamenii legii va recomanda sa aveti in vedere un minim de masuri de autoprotectie. Politia Romana va fi la datorie, in slujba comunitatii, si in aceasta perioada, pentru asigurarea unui climat de ordine, liniste si siguranta publica, astfel incat toti cetatenii sa isi petreaca sarbatorile in liniste.
In perioada 24 – 28 decembrie a.c., peste 300 de politisti vor actiona zilnic, pe raza judetului Timis, pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care ar putea afecta linistea cetatenilor si pentru a interveni atunci cand sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

VIDEO FABULOS! Cum reuseste acest sofer sa fuga de politie
 
Pentru ca Sarbatorile de iarna sa nu fie umbrite de evenimente neplacute, politistii recomanda:
Cand sunteti la cumparaturi, evitati sa aveti asupra dumneavoastra sume mari de bani, in numerar si nu va lasati bunurile de valoare (borseta, servieta) in caruciorul pentru cumparaturi! Fiti atenti la portofel si poseta!
Purtati-va poseta cat mai aproape de corp, iar portofelul pastrati-l intr-un buzunar interior al hainei sau in buzunarele din fata ale pantalonilor!
La intoarcerea spre casa, evitati sa va supraincarcati de cumparaturi si deplasati-va pe strazi si alei iluminate! Nu alegeti scurtaturi prin parcuri sau zone intunecate!
Politistii va recomanda sa evitati discutiile in contradictoriu cu persoane necunoscute sau in stare de ebrietate si sa nu ripostati la agresivitatea lor verbala!
De asemenea, ocoliti grupurile de persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice sau cele care manifesta un comportament agresiv!
Nu consumati bauturi alcoolice pe strada! Fapta constituie contraventie si, totodata, va poate induce un comportament agresiv. in astfel de situatii, de regula, de la o banala cearta se ajunge la loviri sau vatamari. Consumand alcool in exces veti avea si o capacitate de reactie redusa si puteti deveni cu usurinta victima unei infractiuni sau a unui accident rutier.
Daca sunteti acostati pe strada, nu ezitati sa cereti sprijinul celorlalti trecatori sau sa intrati intr-un magazin!
Atunci cand ati fost martorii unor manifestari violente, anuntati imediat Politia!
Pentru protectia autovehiculului, politistii va recomanda ca atunci cand va parcati autoturismul sa inchideti geamurile si sa va asigurati apoi ca l-ati incuiat.
Depozitati cumparaturile in portbagaj si nu lasati la vedere bunuri de valoare, precum aparatura GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete!
Cand ati pornit masina pentru a se incalzi, nu va indepartati de ea! Nu o lasati pornita si neasigurata nici atunci cand o parasiti timp de cateva momente pentru a face cumparaturi marunte sau in incinta statiilor de alimentare!
Daca aveti de facut deplasari cu autoturismul, adaptati permanent viteza de deplasare la particularitatile de drum si de trafic si nu va angajati in efectuarea de depasiri neregulamentare!
Politistii atrag atentia sa nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice si sa folositi centura de siguranta!
Este recomandat sa nu conduceti daca va simtiti obositi si sa opriti din cand in cand, pe parcursul traseului, pentru a va destinde si a va reface fortele. Folositi corect luminile, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte!
Daca un strain soseste la usa dumneavoastra:
Uneori, infractorii joaca anumite roluri pentru a aborda victimele (colindatori, persoane care livreaza colete, angajati ai unor furnizori de servicii etc.), asa ca fiti vigilenti!
Nu permiteti strainilor sa intre in casa pentru a folosi telefonul, toaleta, sau pentru a le oferi ceva!
Atunci cand este neaparat nevoie ca un strain sa intre in locuinta dumneavoastra, chemati un vecin sau o ruda sa va insoteasca!
Pentru siguranta locuintei dumneavoastra, atentie si la intrarile secundare, cum ar fi usile de la balcoane si terase, intrarile in garaje sau subsoluri care corespund cu locuinta! Acestea vor avea incuietori suplimentare, dispuse la interior!
Evitati discutiile despre bunurile de valoare pe care le aveti in casa!
in cazul absentelor indelungate de la domiciliu, comunicati acest fapt numai persoanelor in care aveti mare incredere! Rugati-i sa va supravegheze locuinta, sau sa actioneze in asa fel incat sa nu se sesizeze lipsa dumneavoastra!
Cand plecati de acasa incercati sa creati aparenta ca se afla cineva in locuinta, prin diverse metode, respectiv instalarea unor dispozitive de aprindere si stingere automata a luminilor in locuinta sau colectarea frecventa a corespondentei, de catre un vecin sau o persoana de incredere!
Daca plecati pentru o perioada scurta, puteti aprinde luminile, radio-ul sau televizorul, scrie opiniatimisoarei.ro.
Incuiati usile si geamurile chiar si atunci cand plecati pentru cateva minute!
Nu lasati sume mari de bani sau valori in locuinta!
Nu lasati bilete in usa sau mesaje pe robotul telefonic prin al caror continut sa informati strainii ca ati plecat in concediu!
Instruiti-va copiii ca, atunci cand sunt singuri acasa, sa nu deschida usa de acces in locuinta persoanelor straine care spun ca sunt trimisi de parinti pentru a le da diverse obiecte!

craciun politia romana judetului timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007698 (s)