News Flash:

Platforma educationala IT pentru liceeni, la Biblioteca Judeteana Timisoara

29 Martie 2015
1590 Vizualizari | 0 Comentarii
Biblioteca Judeteana Timis (BJT) vine in sprijinul liceenilor care vor sa afle mai multe lucruri despre domeniul IT, prin lansarea, joi, a proiectului educational Opening Opportunities, creat de Asociatia TechSoup in cadrul programului global Microsoft YouthSpark si derulat in parteneriat cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si programul Biblionet Romania. 
"Este un program care vizeaza mentoratul in IT si care include specialisti de varf din Romania, sub o egida prestigioasa TechSoup (...). Sunt vizati toti elevii de liceu, nu doar de la liceele de specialitate informatica si care vor sa se implice. In cadrul acestui program, ei au acces in probleme de IT la specialisti de varf in IT din Romania, inclusiv din cadrul Microsoft', a declarat pentru AGERPRES Tudor Cretu, directorul Bibliotecii Judetene Timis. 
Potrivit acestuia, toate lucrurile acestea vin sa completeze programa scolara, acordand asistenta suplimentara intr-unul dintre cele mai importante domenii in evolutia ulterioara profesionala pentru adolescentii de azi. 
'Este vorba de a completa acel necesar de cunostinte fara de care nu mai poti exista niciunde in campul muncii de astazi si, apoi, de a asigura si un fel de asistenta la varf pentru tineri, liceeni in esenta, care oricum vor sa se specializeze in IT. Indiferent de nivelul lor, ei pot gasi un sprijin in acest domeniu', a completat Cretu. 
Opening Opportunities este un proiect de mentorat de cariera in care elevi de liceu au ocazia sa discute direct si sa lucreze intens in grupuri de mentorat online restranse timp de 4 luni cu profesionisti IT din Microsoft Romania. 
Proiectul se desfasoara simultan, in perioada martie - august 2015, in 14 localitati din Romania - Bucuresti, Buzau, Brasov, Cluj-Napoca, Focsani, Iasi, Onesti, Oradea, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Targoviste, Targu Jiu, Timisoara si Sibiu - prin facilitarea si coordonarea locala a bibliotecilor judetene si municipale membre ANBPR si Biblionet. 
70 de mentori voluntari de la Microsoft Romania vor participa anul acesta in proiect si vor ajuta elevii de liceu sa isi exerseze abilitatile antreprenoriale in IT, sa faca primii pasi spre certificare in tehnologii si sa cunoasca mai bine optiunile de cariera pe care le au in acest domeniu. AGERPRES

opening opportunities microsoft romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005245 (s)