News Flash:

Plantele-minune care detoxifica ficatul si rinichii

20 Ianuarie 2018
987 Vizualizari | 0 Comentarii
ficat

Iata cateva sfaturi pentru un ficat sanatos:

Este important sa ai un regim alimentar echilibrat. Consumati cereale integrale, grasimi sanatoase, proteine, seminte, nuci.

Optati pentru alimente care contin fibre. Spre exemplu, puteti manca broccoli, avocado, seminde de chia, seminte de in.

Consumati alimente care contin grasimi sanatoase. Optati pentru canepa, avocado, ulei de nuca de cocos.

Este important sa consumati in fiecare zi suficienta apa.

Mancati legume cu frunze verzi. Acestea contin magneziu, vitamina B, vitamina C si acid folic.

Evitati pe cat posibil uleiul vegetal precum cel de porumb, de floarea soarelui, de rapita.

Este bine sa mancati alimente organice in locul alimentelor modificate genetic.

Evitati alcoolul.

Nu consumati zaharuri rafinate. Evitati zaharul alb, zaharul brun.

Consumati cat mai multe ceaiuri, mai ales ceai de anghinare.

Este recomandat sa se consume cat mai mult turmeric. Acesta are si proprietati anticancerigene.

Substante chimice straine intra in corpul dumneavoastra in fiecare zi, prin alimentele pe care le mancati, prin aerul pe care il respirati si produsele de uz casnic pe care le utilizati. Sustinatorii medicinei alternative considera ca aceste substante chimice actioneaza ca toxine, provocand diverse simptome.

Prin curatarea ficatului se intelege curatarea ficatului de grasimi, depozite vechi de colesterol, calculi biliari, otravuri, reziduuri de medicamente si toxine. Atunci cand este suprasolicitat sau cand sunteti stresati, ficatul dumneavoastra se poate lupta pentru a tine pasul. “Functionarea corecta a ochilor, a inimii, a creierului, a articulatiilor si a rinichilor este dependenta de activitatea hepatica buna.”, explica medicul Karl Maret.

Plantele-minune care detoxifica ficatul si rinichii

Apa calda cu lamaie – Apa calda cu lamaie este o modalitate excelenta de a va detoxifia ficatul in fiecare dimineata. Aceasta nu este limonada, asa ca nu adaugati zahar sau altceva. Doar apa purificata si o doza sanatoasa de suc de lamaie proaspata.

Usturoi – Adaugati usturoi la gatit sau taiati subtire un catel in urmatoarea salata. Usturoiul contine compusi ai sulfului care pot ajuta la activarea enzimelor in ficat. Contine alicina si seleniu, care sunt benefice pentru protectia ficatului.

Avocado – Ca si cum ati avea nevoie de un alt motiv pentru a adauga avocado la dieta dumneavoastra, un studiu japonez a constatat ca avocado contine compusi care pot proteja ficatul de daune. In comparatie cu alte 21 de fructe, avocado a avut cea mai mare promisiune in protejarea ficatului de galactozamina, o toxina “puternica” care s-a dovedit a produce o afectiune hepatica la fel ca hepatita virala umana.

Coriandru – Aceasta planta versatila poate fi adaugata la aproape orice fel de mancare, inclusiv salate. Aceasta planta poate ajuta la indepartarea metalelor grele din corp, cu care ficatul ar putea sa se lupte chiar acum.

Turmeric – Un alt condiment puternic, cu o lunga lista de beneficii, se spune ca nu doar protejeaza ficatul de daune, ci si incurajeaza regenerarea celulelor hepatice. In plus, aceasta creste productia de bile naturale si ajuta la mentinerea organismului fara toxine.


usturoi avocado coriandru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004916 (s)