News Flash:

Pista de cicloturism de pe Bega este aproape gata

15 Noiembrie 2014
1258 Vizualizari | 0 Comentarii
Pista de cicloturism realizata pe malul canalului Bega, in aval de Timisoara, spre granita cu Serbia, este deja gata in proportie de 90%, anunta reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat. Traseul destinat biciclistilor va fi finalizat pana la sfarsitul anului, spun cei care gestioneaza acest proiect, dar inaugurarea este programata de-abia in primavara. Unii biciclisti au incercat deja noua pista.
Administratia Bazinala de Apa Banat (ABAB) implementeaza, in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis si Primaria Zrenjanin din Republica Serbia, proiectul privind valorificarea potentialului turistic transfrontalier, proiect care include si realizarea acestei piste de cicloturism de-a lungul raului Bega, in aval de Timisoara.
Lucrarile care tin de partea romana au intrat pe ultima suta de metri.
Noua pista de cicloturism a fost ”legata” de traseul destinat biciclistilor realizat de Primaria Timisoara in cadrul unui alt proiect pe bani europeni, privind reabilitarea malurilor canalului Bega.
„Pista de cicloturism incepe de la marginea Timisoarei, aval de Podul Modos, acolo unde s-a facut deja jonctiunea cu pista de biciclete a orasului, realizata de catre Primaria Municipiului Timisoara, si continua liniar 37 de kilometri de-a lungul raului Bega, pe coronamentul digului de aparare impotriva inundatiilor, pana la frontiera cu Serbia”, spun reprezentantii ABAB.
In cadrul acestui proiect, sarbii au realizat un studiu de fezabilitate pentru amenajarea unei piste de cicloturism si de la Zrenjanin pana la granita cu Romania, urmand ca atunci cand vor beneficia de finantare sa construiasca segmentul de pista proiectat.
In cele din urma, pista de cicloturism ar urma sa lege Timisoara de orasul Zrenjanin.
In ce stadiu este proiectul la ora actuala? Circa 30 de kilometri din pista sunt deja asfaltati, scrie tion.ro.
„In cadrul proiectului implementat de partea romana s-a executat intr-un timp record 90% din lucrare, insemnand cca. 30 de kilometri deja asfaltati pe o latime de 2 metri, parte din ei finisati cu acostament de piatra sparta de 1,5 metri, marcaj axial si stalpi de semnalizare. In cursul acestei luni se vor realiza si opt refugii laterale, fiecare dotat cu bancuta, cos de gunoi si loc pentru parcarea bicicletei si numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, avand in vedere ca acesta este interzis. Desi pista nu este inca data in folosinta oficial, numerosi biciclisti se bucura deja de placerea de a pedala intr-un mediu natural, nepoluat si sigur”, spune managerul de proiect Mihaela Madar.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008660 (s)