News Flash:

Piata Badea Cartan intra in renovare

21 Septembrie 2015
1219 Vizualizari | 0 Comentarii
badea cartan
Una din marile piete agroalimentare ale Timisoarei, Piata Badea Cartan, ar urma sa intre in santier pana la finele anului, anunta autoritatile locale. Se intentioneaza amenajarea unei hale inchise sub copertina existenta, un deziderat mai vechi al pietarilor, care se plang ca stau in vant si in frig. Lucrarea este estimata la peste 100.000 de euro.
Reprezentantii Primariei Timisoara si-au anuntat planurile privind Piata Badea Cartan inca din primavara, aceasta fiind principala investitie a SC Piete SA pentru anul acesta.
„In anul 2015 se va moderniza Piata Badea Cartan. Lucrarile de modernizare constau in realizarea unui spatiu inchis sub copertina existenta, in suprafata de 900 de metri patrati. Aceasta investitie se face la solicitarea utilizatorilor pietei, pentru a fi protejati de curentul creat in timpul iernii si frigul de sub copertina. Hala nou-creata va fi din pereti tip sandwich cu policarbonat, cu o capacitate de 220 de mese. Valoarea estimata a lucrarii va fi de 120.000-130.000 euro si va fi realizata din fondurile proprii ale societatii Piete SA”, afirma, in primavara, viceprimarul Dan Diaconu.
Primarul Nicolae Robu anunta acum ca lucrarile ar urma sa inceapa in curand, pana la sfarsitul anului, ba chiar ca ar urma sa se si incheie pana vine iarna.
„Am semnat pentru autorizatia de constructie, incep lucrarile de inchidere, intr-o anumita formula, a Pietei Badea Cartan. Se vor face anumite amenajari care vor asigura si pentru vanzatori, si pentru cumparatori conditii civilizate. E total alt concept fata de Piata Iosefin, dar va arata foarte bine. Peretii exteriori nu se inchid complet, mi-e greu sa descriu datele tehnice. Lucrarile vor incepe cat de curand, speram ca pana la venirea iernii va fi gata Piata Badea Cartan. Eu le-am promis celor de acolo, in 2012, ca vom face sa nu mai inghete de frig, sa stea in curent si in acele conditii. Din pacate, a durat foarte mult activitatea de proiectare, pentru ca nu a fost usor pentru proiectantii initiali sa gaseasca o solutie care sa conserve si aspectul exterior al pietei, aspect pentru care ei au luat un premiu, si sa asigure ceea ce doream eu”, a explicat Robu.
Reprezentantii societatii Piete SA spun ca de-abia urmeaza sa fie organizata licitatia pentru executia lucrarilor, valoarea estimata a contractului fiind de 115.000 de euro. Pe langa peretii laterali, ar urma sa fie realizata si o noua structura sub prelata care acopera piata.
Autoritatile dau asigurari ca activitatea pietarilor din Badea Cartan nu va fi afectata pe perioada lucrarilor.
In perspectiva, reprezentantii municipalitatii intentioneaza sa modernizeze si Piata Dacia, dar nu a fost prezentat un orizont de timp in care s-ar putea intampla asta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004498 (s)