News Flash:

Petre Toba, fost sef IGPR, despre situatia din Politie: Cred ca nici Despescu, nici Gavris nu au vina

12 Ianuarie 2018
1080 Vizualizari | 0 Comentarii
petre toba

Petre Toba, fostul sef al Politiei Romane, a declarat, vineri, ca Bogdan Despescu, inspectorul sef IGPR, si Radu Gavris, seful Serviciului Omoruri, nu au nicio vina pentru situatia din institutie, mentionand ca politistii si cetatenii sunt cei care au de suferit din cauza imaginii create.
    "Cred ca nici Despescu, nici Gavris nu au vina vis-a-vis de ceea ce s-a intamplat. Nu cred ca ei sunt vinovati, cred ca principalul vinovat e cel care a comis fapta. Sunt verificari ale corpului de control al IGPR, ale corpului de control al Brigazii..Cred ca politistii trebuie sa asigure ordinea si linistea publica, nu sa faca controale. Din asta are de suferit Politia Romana, MAI, politistii si, printr-o timorarea a politistilor, vor avea de suferit si cetatenii."

Intrebat daca l-a cunoscut pe Eugen Stan, Petre Toba a spus : "Politia Romana are 55-56 mii de angajati. Este aproape imposibil sa poti sa-i cunosti pe toti", mentionand si ca in momentul in care un politist comite fapte penale sau abateri, superiorii lui sunt informati.

"Atunci cand se comit evenimente, superiorii sunt informati, informatiile se transmit la Centrul Operational", a precizat Toba.
    Precizarile fostului sef al Politiei Romane vin in contextul in care s-a anchetatorii spun ca autorul mai multor agresiuni sexuale, unele in care au fost implicati minori, este un angajat al Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, motiv pentre care Ministerul Afacerilor Interne a cerut demisia sefului Politiei Romane, Bogdan Despescu, si a sefului de la Serviciul Omoruri, Radu Gavris.

Premierul a amanat o decizie in ceea ce il priveste pe Despescu, solicitandu-i acestuia ca pana saptamana urmatoare sa prezinte un plan de masuri. In ceea ce il priveste pe Radu Gavris, premierul a transmis un mesaj de apreciere, mentionand ca este o masura exagerata demiterea acestuia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007422 (s)