News Flash:

Peste 120 de pompieri continua operatiunile de evacuare a apei in 14 localitati inundate in judetul Hunedoara

17 Iunie 2016
1062 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2
Peste 120 de pompieri sunt implicati, joi, in operatiunile de evacuare a apei din casele si gospodariile afectate de inundatiile ce au avut loc in 14 localitati situate in zona oraselor Deva si Hunedoara, ca urmare a ploii torentiale ce a cazut aici miercuri dupa amiaza, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara. 
Pompierii lucreaza cu 30 de motopompe in localitatile Pestisu Mare- cea mai afectata de inundatii, dar si in Pestisu Mic, Josani, Nandru, Zlasti, Grosi, Bos, Deva, Cristur, Simeria, Baita, Carjiti, Popesti si Soimus. 
Subprefectul judetului Hunedoara, Fabius Kiszely, a convocat membrii Comitetului pentru Situatii de Urgenta in localitatea Pestisu Mare, fiind stabilite masurile urgente pentru protectia populatiei si revenirea oamenilor la locuintele lor. In acest context, s-a dispus evaluarea tuturor surselor de apa din localitate, asigurarea unor transporturi de apa potabila pentru populatie si suplimentarea numarului de motopompe de la operatorul regional Apa Prod Deva. 
'Fortele de interventie, alcatuite din zeci de pompieri au actionat, pe tot parcursul noptii, pentru protectia populatiei si a locuintelor din localitatea Pestisu Mare, cea mai grav afectata de ploile torentiale, care au generat viituri al caror nivel a depasit 1,5 metri. Echipajele au construit diguri din saci cu nisip pentru protejarea locuintelor amenintate de viitura si au inceput procedura de evacuare a apei din casele inundate', a explicat purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara, maior Anemona Doda. 
Ploaia torentiala cazuta miercuri dupa amiaza in zona Pestisu Mare a impus evacuarea a peste 300 de persoane. Circa 200 de oameni au plecat singuri spre locurile mai inalte din zona, in timp ce alti 110 sinistrati au fost ajutati sa iasa din locuinte de catre pompieri si au fost preluati cu mijloace de transport puse la dispozitie de comitetul local pentru situatii de urgenta. Dintre cele 110 persoane, majoritatea au optat sa fie cazate la rude, doar zece dintre ele optand sa fie adapostite la punctul stabilit de Primaria Hunedoara. 
Alaturi de pompierii hunedoreni lucreaza la evacuarea apei din gospodarii si colegi de-ai lor din judetele Alba, Bihor si Gorj, care intervin cu 7 autospeciale. 
De asemenea, 46 de jandarmi sprijina interventia de revenire la normalitate a comunitatilor afectate de viituri. Pe parcursul noptii, echipe mixte de jandarmi si politisti au supravegheat casele din care proprietarii au fost evacuati. 
Alti pompieri militari sunt implicati, de marti, in operatiunile de evacuare a apei din peste 300 de gospodarii ce au fost afectate de viiturile generate de ploile torentiale ce au cazut in noaptea de luni spre marti in nordul si centrul judetului Hunedoara. AGERPRES

hunedoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007125 (s)