News Flash:

Peste 10.000 de credinciosi, in pelerinaj la Manastirea Prislop. Gigi Becali vrea sa ridice aici o biserica

10 Mai 2015
1210 Vizualizari | 0 Comentarii
pelerinaj Prislop
Peste 10.000 de pelerini au participat, vineri, la hramul Manastirii Prislop, unde cozile la mormantul parintelui Arsenie Boca din cimitirul manastirii au depasit un kilometru, printre cei prezenti numarandu-se si Gigi Becali care a spus ca va finanta constructia unei biserici in curtea manastirii.
Pelerinii au ajuns, vineri dimineata, la Manastirea Prislop, unde un sobor de preoti in frunte cu mitropolitul Ardealului Laurentiu Streza a oficiat slujba religioasa prilejuita de sarbatorirea Sfantului Ioan Evanghelistul, hramul lacasului de cult.
In timpul slujbei, la mormantul parintelui Arsenie Boca din cimitirul manastirii s-au format cozi de peste un kilometru, cateva mii de persoane asteptand sa se roage la "sfantul neincoronat al Ardealului".
Nadia Campean a venit din Timisoara impreuna cu fiul de opt ani si cu sotul sau pentru a se ruga la mormantul parintelui Arsenie Boca. Ea spune ca a asteptat la coada si s-a inchinat impreuna cu copilul, care a pus si un ghiveci cu flori la mormant.
“Ne-am rugat pentru sanatate, pentru familie, pentru copil”, a spus femeia
Jandarmii care au asigurat paza manastirii au declarat ca peste 10.000 de persoane au fost prezente la hramul manastirii.
“Atmosfera a fost una de liniste. Chiar daca au fost multi pelerini, nu s-au inregistrat incidente. Oamenii au asteptat sa le vina randul, nu s-au inghesuit, s-au rugat in liniste”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, Zamfir Guran.
Cu prilejul hramului Manastirii Prislop a fost pusa piatra de temelie pentru construirea unei noi biserici in curtea lacasului de cult, una mai mare in care sa incapa peste 700 de persoane.
Prezent la eveniment, Gheorghe Becali a anuntat ca el va ridica biserica.
“In fata lui Dumnezeu eu am promis ca voi ridica o biserica. In urma cu doua saptamani cand am sunat la manastire maica stareta mi-a spus ca tocmai in acea zi a primit aprobarea pentru a construi o noua biserica, mai mare. Maica stareta mi-a spus ca nu crede ca este o coincidenta, ci o binecuvantare. Ma simt implinit ca eu, Gheorghe Becali, sunt binecuvantat sa ridic biserica lui Isus Hristos aici in locul acesta sfant”, a spus Becali.
Noua biserica va fi ridicata pe un teren situat la intrarea in curtea manastirii, pentru a respecta astfel arhitectura gandita in acest loc de preotul Arsenie Boca, cel care s-a ocupat in mod direct de Manastirea Prislop in perioada in care era ieromonah acolo. Lacasul de cult va fi construit in doi ani si va purta hramul Sfantului Stefan cel Nou, sarbatorit in 28 noiembrie, chiar in ziua in care a trecut in nefiinta parintele Arsenie Boca.
Manastirea Prislop are doua hramuri, unul sarbatorit pe 8 mai, de ziua Sfantului Ioan Evanghelistul, iar al doilea pe 14 septembrie, de "Ziua Crucii". Mediafax.ro

arsenie boca pelerinii manastirea prislop laurentiu streza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004914 (s)