News Flash:

Peste 1.500 de oameni au participat la marsul din Capitala pentru unirea Romaniei cu Moldova

13 Iulie 2015
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
mars pentru unire
Aproximativ 500 de bucuresteni i-au asteptat duminica in Piata Universitatii pe cei 1.000 de tineri care au venit din Republica Moldova pentru a participa la marsul pentru unirea Republicii Moldova cu Romania, la sosirea in fata Teatrului National fiind primiti cu paine, sare si flori.
UPDATE Manifestatia tinerilor unionisti din R.Moldova s-a incheiat
Manifestatia tinerilor unionisti din Republica Moldova s-a incheiat duminica, dupa ce cativa reprezentanti ai acestora au intrat in palatul Cotroceni, pentru a depune un mesaj pentru presedintele Klaus Iohannis.
Jandarmii au permis accesul acestora in baza pasapoartelor, lucru care a marcat finalul mitingului, la scurt timp fiind stranse gardurile montate in jurul Palatului Cotroceni, iar circulatia reluata pe bulevardul Geniului.
Avocatul Alexandru Surcel, membru al Actiunii 2012, a primit o amenda de 10.000 de la Jandarmerie, pentru schimbarea locului de incepere a manifestatiei. Surcel a notificat Primaria Capitalei ca oamenii ii vor astepta pe basarabeni la statui, in fata Universitatii, insa bucurestenii s-au adunat in fata Teatrului National.
"Pentru ca in mod spontan lumea s-a adunat in fata TNB, numele meu fiind in protocol, eu am luat 10.000 de lei amenda de la Jandarmeria Romana pentru schimbarea acestui loc, in calitate de organizator, amenda pe care o voi contesta, conform legii", a spus, pentru MEDIAFAX, Surcel.
Dupa incheierea manifestatiei, o parte dintre manifestanti au plecat cu autocare la Chisinau, iar unii au plecat la Eforie, Predeal, Crevedia, pentru cateva zile, la scoli de vara organizate de Actiunea 2012

Peste 1.500 de oameni, la marsul din Capitala pentru unirea Romaniei cu Moldova
Bucurestenii care s-au adunat in Piata Universitatii pentru a-i intampina pe tinerii care au plecat de la Chisinau pentru a cere unirea Republicii Moldova cu Romania au venit imbracati in costume nationale, ii sau si-au agatat, ca accesoriu, drapelul romanesc. Ei au adus steaguri tricolore, icoane ortodoxe si bannere inscriptionate cu mesajul "Vrem Unirea".
La intrarea tinerilor basarabeni in Piata Universitatii, bucurestenii i-au aplaudat si s-a scandat "Unire", "Romania", "Chisinau si Bucuresti, doua inimi romanesti", "Bine ati venit acasa", "Traiasca, traiasca, traiasca si infloreasca / Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca".
Tinerii basarabeni au fost intampinati cu paine, sare, apa si flori si au fost imbratisati de bucurestenii care i-au asteptat la Universitate. Manifestantii au venit cu flori cu care au facut un pod pe sub care tinerii basarabeni au trecut mergand spre Teatrul National.
Dupa ce au cantat impreuna imnul "Desteapta-te, romane", cativa dintre manifestanti s-au prins in Hora Unirii, blocand circulatia rutiera in fata Teatrului National.  Mediafax.ro

republica moldova manifestatia tinerilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005585 (s)