News Flash:

Peste 1.000 de romani se considera in pericol si cer protectie in instanta

29 Aprilie 2016
1739 Vizualizari | 0 Comentarii
cearta
Peste 1.000 de romani au cerut protectie in instanta deoarece considera ca sunt in pericol. De cele mai multe ori, cei careameninta sunt fosti iubiti, asa cum a fost si cazul tragediei de ieri dinBucuresti. Legea prevede ca, in cazul in care un judecator emite ordin de protectie, acesta nu poate fi in vigoare pe o perioada mai lunga de sase luni, pentru ca altfel s-ar incalca drepturile celui vizat de interdictie.

Psihitatrul Gabriel Diaconu a explicat ca, din punct de vedere teoretic, cele sase prevazute in lege reprezinta mai mult un termen in care victima sa isi gaseasca o noua slujba, o noua locuinta, sa iasa din mediul toxic. Ordinul de restricitie este o solutie pe termen scurt.

"In practica, ambele persoane au drepturi. Exista o preocupare pentru cat de puternic este acest ordin de restrictie si cum poate afecta el viata celor implicati. La noi, insa, suntem la extrema cealalta, unde noi nu intelegem nici acest drept la viata privata." Gabriel Diaconu a opinat ca este un numar foarte mare de cazuri si ca, din pacate, s-ar putea sa fie vorba doar despre varful aisbergului.

romani protectie instanta pericol ameninta iubiti tragediei bucuresti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009470 (s)