News Flash:

Pesta porcina africana, un nou FOCAR descoperit. Sute de animale vor fi sacrificate

11 Septembrie 2018
3487 Vizualizari | 2 Comentarii
pesta

Un nou focar de pesta porcina africana a fost confirmat in judetul Galati, in localitatea in extravilanul careia, la sfarsitul saptamanii trecute, au fost sacrificati 15 porci din cauza virusului. De data aceasta, pesta a aparut intr-o gospodarie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Focarul care a fost confimat in localitatea galateana Tudor Vladimirescu este cel de al zecelea din judetul Galati. Fiind vorba despre o gospodarie aflata in localitate, autoritatile au decis sa eutanasieze toti porcii incepand de marti.

„Avem confirmarea pentru un focar de pesta porcina la o gospodarie din Tudor Vladimirescu. In aceasta dimineata, am analizat si aprobat masurile necesare, am decis sa eutanasiem toate suinele din localitate. Toti proprietarii de porci vor fi despagubiti indiferent daca sunt sau nu crotaliati”, a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, prefectul judetului Galati, Dorin Otrocol.

Echipele de inspectori sanitari si de veterinari vor eutansia toti porcii ramasi in gospodariile taranesti, deoarece in ultimele zile numerosi proprietari si-au sacrificat animalele de frica pestei porcine.


„Erau inregistrati 223 de porci. Vom afla cati sunt in realitate, pe cei care ii gasim ii ucidem preventiv astazi. Oamenii nu trebuie sa refuze, nu ne-am confruntat cu astfel de cazuri. Ei primesc despagubiri, in caz contrar pot fi sanctionati, suntem dispusi sa explicam de mai multe ori”, a declarat directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Galati, Carmen Stroia.

Probleme cu pesta porcina sunt si in extravilanul municipiului Galati. Zilele trecute, langa un complex de agrement a fost descoperit un porc mistret mort din cauza pestei porcine africane. De aceea, autoritatile au decis sa intensifice partidele de vanatoare din judet si sa extermine toti mistretii din zona contaminata.


virusului galati eutanasieze
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

aziborovb  | #50476
uxidexe  | #50477
Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004916 (s)